7-sportkoppels-die-samen-deelnamen-aan-de-olympische-spelen-305284
©Getty Images

Gedeelde interesses en activiteiten zijn essentieel voor elke goede romantische relatie. Voor mij en mijn partner is dat oranje wijn drinken en samen naar Charli XCX luisteren op de veranda, maar voor veel atletische koppels is dat samen naar de Olympische Spelen gaan.

Koppels die samen naar de Olympische Spelen gingen

In de aanloop naar de Spelen van 2024 in Parijs is hier een overzicht van koppels die tegelijkertijd aan de Olympische Spelen hebben meegedaan. Misschien inspireert het jou en je geliefde om samen te gaan sporten? (Of niet: zoals eerder gezegd, heb ik het persoonlijk te druk met wijn en popmuziek).

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Laura en Jason Kenny

Deze getrouwde wielrenners hebben samen maar liefst twaalf Olympische medailles, waarvan je je afvraagt hoe ze die thuis tentoonstellen (is er een speciale plank?). De twee waren allebei aanwezig op de Spelen van 2020 in Tokio en sinds Laura de wedstrijdarena heeft verlaten (ze kondigde haar pensioen aan in maart van dit jaar), heeft haar openheid over het doormaken van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap haar tot een heel nieuw soort rolmodel gemaakt.

Laura en Jason Kenny zijn een van de koppels die ooit samen naar de Olympische Spelen gingen
©Getty Images

Mikaela Shiffrin en Aleksander Aamodt

Geen van beide leden van dit sportieve koppel is een vreemde in het verbrijzelen van records. Met achttien jaar werd Shiffrin de jongste Olympische gouden medaillewinnaar in slalom skiën in 2014. En Aamodt, haar Noorse verloofde, won groots op de World Cup van 2020. De twee verloofden zich in 2024, iets wat voorbestemd leek door hun schattige Valentijnsdagdate op de Olympische Spelen van 2022 in Peking.

Mikaela Shiffrin en Aleksander Aamodt zijn een van de koppels die ooit samen naar de Olympische Spelen gingen
©Getty Images
GettyImages-1248598041

Tara Davis-Woodhall en Hunter Woodhall

Dit koppel ging viral toen atletiekster Davis-Woodhall in de lucht werd getild door Paralympisch kampioen Woodhall nadat ze had gewonnen op de Olympische Spelen van 2020. Nu ze bijna twee jaar getrouwd zijn, zijn ze meer dan klaar om samen Parijs 2024 aan te pakken. “We houden elkaar verantwoordelijk, we zijn een partnerschap, we zijn een team, en elke dag is het een nieuwe ervaring, maar we doen het samen, dus dat maakt het tien keer beter”, zei Davis-Woodhall onlangs.

Tara Davis-Woodhall and Hunter Woodhall zijn een van de koppels die ooit samen naar de Olympische Spelen gingen
©Getty Images

Megan Rapinoe en Sue Bird

Dit sterke sportkoppel ontmoette elkaar letterlijk op de Olympische Spelen. Ze liepen elkaar namelijk tegen het lijf toen ze perswerk deden tijdens de Zomerspelen van 2016 in Rio de Janeiro en vier jaar later verloofden ze zich. Is er een fotoserie iconischer dan Rapinoe en Bird die zoenen op de Olympische Spelen van 2020 (of eigenlijk 2021) in Tokio? Ik denk het niet.

Megan Rapinoe and Sue Bird
©Getty Images

Amanda Chidester en Anissa Urtez

Ik ben dol op een liefdesverhaal waarin softbal een rol speelt (er is een reden waarom ik alleen dit jaar al vier keer naar A League of Their Own heb gekeken), vooral als de betrokken geliefden het letterlijk tegen elkaar opnemen op de Olympische Spelen. Dit deden Urtez (van Team Mexico) en Chidester (van Team USA) in Tokio. Het team van Chidester won de wedstrijd, maar sinds juni zijn de twee getrouwd en dat maakt ze allebei winnaars, als je het mij vraagt.

Amanda Chidester en Anissa Urtez
©Getty Images

Evan Bates en Madison Chock

Ik ben meer dan geobsedeerd door deze ijsdansers van Team USA, die elkaar als kind leerden kennen tijdens het kunstschaatsen in Michigan. Ze hadden hun eerste afspraakje ter ere van Bates’ zestiende verjaardag. De twee begonnen vervolgens officieel te daten in 2017. Als hun band in het echt net zo goed is als hun chemie op het ijs tijdens de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking, dan zouden ze wel eens de volgende Scott Moir en Tessa Virtue kunnen zijn (maar dan echt samen). Bates en Chock verloofden zich in 2022 en stapten afgelopen juni in het huwelijksbootje.

Evan Bates en Madison Chock
©Getty Images

Blayre Turnbull en Ryan Sommer

Wie kan het zoete gezicht vergeten van deze twee atleten die na drie maanden uit elkaar te zijn geweest weer samenkwamen op de Olympische Spelen van 2022 in Peking? Turnbull is ijshockeyer en Sommer bobsleeër, maar ze komen allebei uit voor Team Canada. Het paar vierde afgelopen juli een regenachtig huwelijksweekend in Nova Scotia.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.