you-seizoen-4-is-hier-wordt-joe-goldberg-zelf-slachtoffer-237948
©Netflix

Er zijn van die series die zo’n enorme fanbase hebben opgebouwd dat Netflix het eigenlijk niet kan maken er géén nieuw seizoen van te maken. You is zo’n serie. Hoe kan het ook anders, met Penn Badgley in de hoofdrol van de aantrekkelijke, maar ultieme creep Joe Goldberg? Netflix maakte eerder bekend dat er een vierde seizoen in het verschiet ligt en nu is het eerste deel eindelijk te zien. Wil je even een opfrisser voordat je weer in de bloedstollende serie duikt? Lees hier alles over You seizoen 4.

Let wel op: dit artikel bevat mogelijk spoilers van vorige seizoenen.

Trailer ‘You’ seizoen 4

Voorafgaand het nieuwe seizoen bracht Netflix uiteraard weer een trailer uit die ons lekker maakte. In de video zien we Joe die zich voor als literatuurprofessor Jonathon Moore aan een universiteit in Londen. Hij is verrast dat hij het leuk vindt om les te geven, hoewel hij omringd wordt door egocentrische socialites. Maar wanneer er moorden op leden van deze rijke Londense elites worden gepleegd, ontdekt Joe dat hij niet de enige is met een duister geheim.

Ook bevestigde de trailer waar we al op hoopten: Tati Gabrielle keert opnieuw terug als Marienne Bellamy. In het vorige seizoen vluchtte Marienne het land uit nadat ze de waarheid over Joe’s gruwelijke misdaden ontdekte.

Aankondiging nieuw seizoen

Het nieuws over het vierde seizoen van You kwam slechts enkele dagen voor de releasedatum van het derde deel (dat sinds oktober 2021 te zien is). Daarna bleef het een tijdje stil, tot maart dit jaar. Op het Instagramaccount van de serie deelt Netflix een foto van een met nepbloed bespatte filmklapper om aan te kondigen dat het vierde seizoen van You in productie is. ‘Feeling YOU-4-ic’, staat er bij het beeld.

Hoe ziet de cast eruit?

Uiteraard keert Penn Badgley terug als Joe Goldberg, de eenzame boekhandelaar die vrouwen stalkt, wat meestal eindigt in moord. Als je het derde seizoen hebt gezien, weet je dat Love (Victoria Pedretti) het vervolg in ieder geval niet gaat halen. In plaats van Joe te vermoorden, sterft Love zelf aan een vroegtijdige dood in de slotscène.

Ook andere personages uit het derde seizoen halen het niet, gezien de moordpartijen van Joe en Love. In de trailer zien we dat Tati Gabrielle (Marienne) wél terugkeert. Joe is namelijk niet voor niets naar Europa afgereisd om haar te zoeken.

Het vierde seizoen krijgt ook een nieuwe toevoeging in de vorm van Euphoria’s Lukas Gage. Dat bevestigde Netflix al in februari vorig jaar. Zijn personage zal Joe’s nemesis worden, wat betekent dat hij maar beter kan oppassen. Gage zal de rol op zich nemen van zakenman Adam, een van de rijke socialites in Londen. Volgens Deadline is Adam een expat Amerikaan en de jongste zoon van een rijke magnaat aan de oostkust.

“Adam brengt een hele koffer vol emotionele bagage mee naar de show. De schijnbaar vrolijke feestganger is een gokker met een duister geheim dat hij verzwijgt door zelfmedicatie. Zijn wanhoop om zichzelf te bewijzen laat hem grote risico’s nemen en hem vertrouwen zou wel eens een grote fout kunnen blijken voor zijn vrienden en vriendin.”

Wat gebeurt er in ‘You’ seizoen 4?

De eerste drie seizoenen zijn gebaseerd op een reeks romans van Caroline Kepnes, maar er is geen vierde boek. Kortom: de seriemakers kregen een geheel leeg canvas. Showrunner Sera Gamble verklapte al eerder aan The Hollywood Reporter dat seizoen vier “nieuwe, duistere facetten van de liefde zal verkennen”.

Joe ging naar Parijs om op zoek te gaan naar Marienne. Door de trailer weten we dat dit hem (uiteraard, gezien zijn stalking skills) is gelukt. Of de ontmoeting in Parijs plaatsvindt, is nog niet helemaal duidelijk, omdat de rest van het seizoen zich vooral in Londen afspeelt. Maar een interessante ontmoeting is het zeker, aangezien Joe dood had moeten zijn en Marienne schokkende waarheden over hem te weten is gekomen.

En dan hebben we nog Joe en Love’s zoon Henry, die nu bij buurman Dante en zijn man is. Die zou een rol kunnen spelen in het nieuwe seizoen. Zo zegt Gamble tegen E! News: “Je kunt niet doen alsof zoiets groots met een personage niet is gebeurd. Ik denk dat het hem vanaf dit moment zal vormen.”

Releasedatum 

Op 9 februari verschijnt deel één van het nieuwe seizoen. Deel twee zal vanaf 9 maart te zien zijn.