wat-je-allemaal-moet-weten-over-you-seizoen-4-208756
©Netflix

Er zijn van die series die zo’n enorme fanbase hebben opgebouwd dat Netflix het eigenlijk niet kan maken er géén nieuw seizoen van te maken. You is zo’n serie. Hoe kan het ook anders, met Penn Badgley in de hoofdrol van de aantrekkelijke, maar ultieme creep Joe Goldberg? Netflix heeft al bekend gemaakt dat er een vierde seizoen in het verschiet ligt. Daarover vertellen we je graag meer.

Hier lees je wat we tot nu toe weten over You seizoen 4. Let wel op: dit artikel bevat mogelijk spoilers.

‘You’ seizoen 4

Het nieuws over het vierde seizoen van You kwam slechts enkele dagen voor de releasedatum van het derde deel (dat sinds oktober 2021 te zien is). Daarna bleef het een tijdje stil, tot maart dit jaar. Op het Instagram-account van de serie deelt Netflix een foto van een met nepbloed bespatte filmklapper om aan te kondigen dat You seizoen 4 in productie is. ‘Feeling YOU-4-ic’, staat er bij het beeld.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door YOU (@younetflix)

Hoe ziet de cast eruit?

Uiteraard keert Penn Badgley wederom terug als Joe Goldberg, de eenzame boekhandelaar die vrouwen stalkt, wat meestal eindigt in moord. Als je het derde seizoen hebt gezien, weet je dat Love (Victoria Pedretti) het vervolg in ieder geval niet gaat halen. In plaats van Joe te vermoorden, sterft Love zelf aan een vroegtijdige dood in de slotscène.

Ook andere personages uit het derde seizoen halen het niet, gezien de moordpartijen van Joe en Love. De kans is echter groot dat Tati Gabrielle (Marienne) wél terugkeert, en wel als Joe’s nieuwste ‘you‘. Hij is namelijk niet voor niets afgereisd naar Parijs om haar op te zoeken.

Marienne in You seizoen 3
©Netflix

Het vierde seizoen krijgt ook een nieuwe toevoeging in de vorm van Euphoria’s Lukas Gage. Dat bevestigde Netflix in februari dit jaar. Zijn personage zal Joe’s nemesis worden, wat betekent dat hij maar beter kan oppassen. Gage zal de rol op zich nemen van zakenman Adam “een expat Amerikaan, de jongste zoon van een rijke magnaat aan de oostkust”, volgens Deadline.

“Adam brengt een hele koffer vol emotionele bagage mee naar de show. De schijnbaar vrolijke feestganger is een gokker met een duister geheim dat hij verzwijgt door zelfmedicatie. Zijn wanhoop om zichzelf te bewijzen laat hem grote risico’s nemen en hem vertrouwen zou wel eens een grote fout kunnen blijken voor zijn vrienden en vriendin.”

Wat gebeurt er in ‘You’ seizoen 4?

Er is maar weinig bekend over de verhaallijn van You seizoen 4. De eerste drie seizoenen zijn gebaseerd op een reeks romans van Caroline Kepnes, maar er is geen vierde boek. Kortom: we hebben dus geen informatie om op af te gaan. Showrunner Sera Gamble vertelde The Hollywood Reporter echter dat seizoen vier “nieuwe, duistere facetten van de liefde zal verkennen.”

We weten in ieder geval dat Joe in Parijs is om Marienne op te zoeken, wat hem met zijn stalking skills gegarandeerd gaat lukken. Dat wordt een interessante ontmoeting, aangezien Joe dood had moeten zijn en Marienne schokkende waarheden over hem te weten is gekomen. Dat belooft wat.

Joe en Henry in You seizoen 3
©Netflix

En dan hebben we nog Joe en Love’s zoon Henry, die nu bij buurman Dante en zijn man is. Die zou een rol kunnen spelen in het nieuwe seizoen. Zo zegt Gamble tegen E! News: “Je kunt niet doen alsof zoiets groots met een personage niet gebeurd is. Ik denk dat het hem vanaf dit moment zal vormen.”

Wanneer verschijnt ‘You’ seizoen 4?

Aangezien de opnames net zijn begonnen, zullen we nog even geduld moeten hebben. Traditiegetrouw lanceert Netflix een nieuw seizoen van You in het najaar, wat dus eind dit jaar zou kunnen betekenen. De kans bestaat echter dat de release wordt uitgesteld vanwege internationale opnames in Parijs. Horen we hier een mogelijke Emily in Paris-crossover? Als Joe zijn oog maar niet op Emily laat vallen…