nieuw-op-netflix-in-april-2022-deze-films-en-series-mag-je-niet-missen-208589
©Netflix

Meer zonuren staan meestal gelijk aan minder tijd voor Netflix, maar niet in het prille voorjaar. Daarom houden we zo van dit seizoen: overdag genieten van de lentezon, ’s avonds cocoonen op de bank. Met een goede film of serie, uiteraard. Hoewel onze aandacht nu ook naar het pas in Nederland gelanceerde HBO Max gaat, houden we Netflix nog altijd nauwlettend in de gaten. Ook in april komt de streamingdienst weer met een heleboel nieuws. Dit zijn onze favorieten.

Nieuw op Netflix in april 2022

Van de Nederlandse serie Dirty Lines met Joy Delima in de hoofdrol tot het langverwachte zesde seizoen van Better Call Saul, dit komt er nieuw op Netflix in april 2022.

A Beautiful Mind (1 april)

Een indrukwekkend, waargebeurd verhaal over het leven van wiskundig genie en later Nobelprijswinnaar, John Nash, die een opzienbare ontdekking doet. Hij krijgt een baan aangeboden bij een grote universiteit, terwijl hij moet leren leven met schizofrenie. De film viel flink in de prijzen, en won onder meer de Oscar voor Beste Film in 2002. Een typisch geval ‘meteen kijken als je het nog niet gezien hebt’.

Return to Space (7 april)

Oscarwinnende regisseurs Elizabeth Chai Vasarhelyi en Jimmy Chin (Free Solo, The Rescue) vertellen in deze documentaire de inspirerende opkomst van SpaceX en Elon Musk’s twee decennia durende poging om Amerika’s ambities op het gebied van ruimtevaart nieuw leven in te blazen. We volgen de ingenieurs en astronauten die betrokken zijn bij het historische project – voor, tijdens en na de lancering. Spectaculaire beelden gegarandeerd.

Dirty Lines (8 april)

Na lang wachten verschijnt er binnenkort eindelijk een nieuwe Nederlandse Original op de streamingdienst: Dirty Lines. In 1987 krijgt studente Marly (gespeeld door Joy Delima) een bijbaan als telefoniste bij het nieuwe telecombedrijf Teledutch, dat zich specialiseert in sekslijnen. Het wordt al snel een groot succes, waardoor Marly in een wereld terechtkomt vol seks, drugs en geld. Verwacht een heerlijke late 80s, begin 90s vibe, schunnige humor en dreunende housemuziek.

Élite seizoen 5 (8 april)

Gossip Girl on steroids, dat is hoe we onze favoriete Spaanse serie het beste kunnen omschrijven. Elk seizoen van de hitserie draait om een traumatische gebeurtenis, waarmee de rich kids van Las Encinas (lees: hitsige tieners met veel te veel privileges) altijd allemaal iets te maken hebben. Het vijfde deel van de serie belooft niet heel anders te worden. Over het verhaal is nog niet veel bekend, maar we weten wel dat een aantal nieuwe gezichten voor de nodige reuring gaat zorgen.

Anatomy of a Scandal (15 april)

Deze Netflix-miniserie gaat over de Britse politicus James Whitehouse (Rupert Friend), wiens affaire groot in het nieuws komt. Zijn vrouw Sophie (Sienna Miller) weet niet hoe ze hiermee om moet gaan – al helemaal niet als James op een gegeven moment wordt beschuldigd van een verschrikkelijke misdaad. Kan ze hem nog wel vertrouwen? De zoektocht naar de waarheid is begonnen. Van de prijswinnende maker van The Undoing en Big Little Lies.

Better Call Saul seizoen 6 (19 april)

Fans hebben er lang op moeten wachten, maar het zesde seizoen van Better Call Saul is eindelijk in zicht. Op 19 april zien we hoe het verder gaat met Jimmy McGill a.k.a. de louche advocaat Saul Goodman (gespeeld door Bob Odenkirk). Zijn clientèle breidt uit, maar zijn banden met het criminele circuit worden ook hechter. Het is het laatste seizoen van de Breaking Bad-prequel, dus verwacht een hoop spektakel.

The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes (27 april)

Dat Marilyn Monroe een filmicoon is, valt niet te betwisten. Over haar plotselinge dood in 1962 zijn daarentegen de meningen verdeeld. Het zou om een vermoedelijke zelfmoord gaan, maar daar is lang niet iedereen zo zeker van. Deze documentaire onderzoekt het mysterie rond Monroe’s overlijden door middel van nooit eerder gehoorde interviews met haar inner circle.