vogue-tipt-5-inspirerende-motiverende-podcasts-die-je-deze-lente-wil-luisteren-242020
©Melodie Jeng / Getty Images

Op de fiets, in de auto of de trein: podcasts zijn een heerlijk medium om aan te zetten als je wilt ontspannen, jezelf wil inspireren of gewoon even lekker wil lachen. Voor dit voorjaar hebben wij een aantal motiverende en inspirerend podcast op een rij gezet. Van Dior en Björk tot onze eigen hoofdredacteur Yeliz Çiçek, ze komen allemaal voorbij.

Motiverende podcasts om te luisteren dit voorjaar

  1. Dior Talks

Toen in maart 2020 de wereld in een strenge lockdown kwam te zitten, begon Maria Grazia Chiuri – creatief directeur van Dior – deze podcastserie. Dior Talks geeft een unieke kijkje in het bedrijf en biedt inspiratie. De inmiddels zes seizoen hebben als gemene deler feminisme; een onderwerp dat Maria Grazia Chiuri zeer aan het hart gaat. De eerste seizoenen gingen vooral over feministische kunst en de geschiedenis van Dior.

Journalist (en Vogue-editor) Justine Picardie ging voor de afgelopen seizoenen voor elke aflevering in gesprek met een andere creatief:  dansers, schrijvers en acteurs bijvoorbeeld. Alle vrouwen die aan het woord komen – van choreograaf Sharon Eyal tot de Nederlandse fotograaf Viviane Sassen – hebben Chiuri beïnvloed, op zowel professioneel als persoonlijk gebied.  Al deze mensen hoor je open en eerlijk praten over hun leven, motivaties en de uitdagingen die ze hebben overwonnen. Heel inspirerend.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dior Official (@dior)

  1. Björk Sonic Symbolism

De iconische IJslandse zangeres schijnt in deze podcast op een grappige en emotionele manier licht op haar muziek, zoals alleen zij dat kan. Per aflevering vertelt Björk over één van haar albums. Bij de aftrap geeft ze trefwoorden die volgens de zangeres het beste bij het besproken werk passen. Het kan misschien wat vaag overkomen, maar wie Björk – en haar albums kent – kan vast iets met termen als verlegen, zilver, mohair en boodschapper.

Deze woorden geeft ze namelijk aan haar debuut album ‘Debut’ uitgebracht in 1993. Samen met een oude IJslandse vriendin en filosoof gaat de artiest per week de bekendste albums af. Vooral Björk’s visie op de muziekindustrie, waar zij in die tijd mee in aanraking kwam, is interessant.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Björk (@bjork)

  1. Yous & Yay: New Emotions

Benieuwd naar inspirerende mensen met een uniek verhaal? Personen uit alle windstreken en zowel oud als jong, low en high brow, seksueel en aseksueel, en ga zo maar door? Deze personen komen allemaal voorbij bij Yous en Yay, oftewel Sef & Pepijn. Maandelijks gaan de muzikanten en schrijvers in gesprek met interessante lieden.

Yeliz Çiçek is ook onlangs te gast geweest. Ze geeft een kijkje in haar rol als hoofdredacteur van Vogue Nederland en praat ons bij over Anna Wintour. Ook geeft ze tips over prioriteiten stellen voor jezelf en het delen van (mode)kennis met anderen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door De Stroom (@destroommedia)

  1. De Mediameiden 

Op komische wijze praten redacteuren Tamar Bot en Fanny van de Reijt je elke week bij over de mediawereld. Welke BN’er is een grote speler? Welke BN’er at deze week een broodje carpaccio op het terras in Amsterdam? En wat is de lekkerste kaascroissant van Nederland? Allemaal prangende vragen die beantwoord worden.

De Mediameiden bespreken ook elke week het programma waar iedereen naar keek – of naar had moeten kijken. Tussen alle gesprekken door, delen de vrouwen hun eigen verhalen als ervaren redacteur in de mediawereld. En dat doen ze, om in hun eigen vocabulaire te blijven, erg speels.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door De mediameiden (@de_mediameiden)

  1. Damn Honey 

We sluiten het lijstje af met een feministische knaller. In deze podcast praten Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen je naar eigen zeggen bij; “over shit waar je als vrouw in deze tijd mee moet dealen.” De podcast wordt tweewekelijks uitgebracht en elke week schuiven er interessante mensen aan om je bij te praten over hun wereld. Dat levert open gesprekken op. Dat levert altijd stof tot nadenken op en nieuwe inzichten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door DAMN, HONEY (@damnhoneyhetboek)