vivians-way-mijn-grootste-zorg-was-dit-jaar-ook-mijn-grootste-zegen-280103
©Vivian Hoorn

Creatief ondernemer en influencer Vivian Hoorn heeft het haar persoonlijke missie gemaakt om vrouwen meer van zichzelf te laten houden. Voor Vogue.nl schrijft ze elke maand over haar reis naar meer zelfliefde en haar ervaringen in de (mode)wereld als creative director van haar eigen merk VIVEH.

Vivian Hoorn over 2023

Happy new year! We luiden bijna weer het nieuwe jaar in – met die specifieke woorden. En daarmee leggen we er al meteen veel druk op. Elk jaar beginnen we met onze goede voornemens, hopend op groei. Het moet beter zijn dan het jaar ervoor, en als we onze doelen niet hebben behaald, zijn we teleurgesteld.

Ook ik begon 2023 met bepaalde intenties. Twaalf maanden zijn voorbij gevlogen en voor mijn gevoel heb ik midden in een wervelwind gezeten – van werk én emoties. Als ik nu terugblik, heb ik eindelijk overzicht. Ik kan concluderen dat ik in de laatste dagen zit van een verschrikkelijk rommelig jaar.

Biggest worry, biggest blessing

Mijn nichtje Sheida vroeg mij laatst in een van de afleveringen van haar podcast Thats’s what Shei said naar mijn biggest blessing en mijn biggest worry. Een vraag die mij ook na de opnames nog aan het denken zette, en waarvan het antwoord eigenlijk heel goed mijn jaar omschrijft. Ik ben er dit jaar namelijk achter gekomen dat in elke blessing een worry zit, en andersom. Want hoewel ik terugkijk op een jaar waarvan ik niet had verwacht dat het zo zou lopen, zie ik ook veel groei.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Mijn grootste zegen was dit jaar zonder twijfel het opzetten van mijn kledingmerk VIVEH, wat ik in maart lanceerde. Ik heb zoveel geleerd, bakken met liefde mogen ontvangen en geweldige shoots gehad. Maar tevens was mijn merk een van mijn grootste zorgenEr komt stress bij kijken, ik maak lange werkdagen en ik ben verantwoordelijk voor een heel team. Daarnaast leidt het tot bewijsdrang en komt mijn faalangst bloot te liggen. Kortom, het heeft veel van mijn tijd gevergd dit jaar, maar om de groei van het merk te zien is heel bijzonder. Ik ben echt iets aan het opbouwen.

Een nieuw leven, nieuwe liefde

Dan mijn biggest worry van dit jaar. Dat is mijn relatie die na zes jaar tot een einde kwam. Nachten heb ik wakker gelegen en het is een aanslag geweest op mijn lichaam en geest. Iedereen die mij of mijn columns de afgelopen tijd heeft gevolgd, zag mij gelukkig zijn op Ibiza met mijn diertjes. Dit leventje werd weer ingeruild voor de stad Amsterdam.

Hierdoor kwam ook weer meer de focus op mezelf en op mijn werk te liggen; naast een zorg dus ook een zegen. Het voelde als een reset, het begin van een nieuw leven; spannend en angstig, in de negatieve en positieve zin. Want zonder liefde los te laten, kan je ook niet openstaan voor nieuwe liefde.

En laat dat nou de állergrootste blessing van dit jaar zijn.