cartier-opent-nieuwe-boetiek-in-amsterdam-mix-van-traditie-en-innovatie-233434
©Alexandre Tabaste

Deze winter begint een nieuw hoofdstuk voor Cartier in Amsterdam met de opening van een nieuwe boetiek op de P.C. Hooftstraat. Ruim driehonderd vierkante meter, verdeeld over twee verdiepingen: duurzaam, gastvrij en comfortabel. Mét lokaal accent, maar trouw aan het Parijse erfgoed van Cartier.

Cartier opent nieuwe boetiek in Amsterdam

Het Franse ontwerpduo Studio Parisien tekende voor het ontwerp, van de gevel tot het interieur, geïnspireerd en ondersteund door lokaal Nederlands talent. Valérie Ahner-Boudier, Managing Director Cartier Benelux & Nordics: “Toen Cartier de iconische rode box in Nederland introduceerde, verspreidde het nieuws zich snel. Het unieke savoir-faire van het Maison klinkt vandaag de dag nog altijd als een echo door de stad.

De ontwerpen van Cartier verbinden mensen op een onvergetelijke manier. De nieuwe winkel zal een open venster zijn naar tijdloos design en een eerbetoon aan creativiteit en vakmanschap. Een perfecte weerspiegeling van Cartiers onderscheidende mix van traditie en innovatie.”

Nederlandse invloeden 

Wat je kunt verwachten? De Amsterdamse kunstenaar Eva Crebolder heeft zich voor de keramieken gevel laten inspireren door de perfecte imperfecties van Amsterdamse grachtenpanden. De keramiek komt uit de oudste nog werkende tegelfabriek ter wereld (Koninklijke Tichelaar Makkum) en omlijst twee grote ramen aan de voorkant van het gebouw uit 1875.

Binnen vind je verfijnde details en referenties, zoals de organisch gevormde pilaren van Atelier Tollis. Een moderne interpretatie van de kenmerkende Amsterdamse bakstenen. De wandpanelen achterin verwijzen naar de Stijl, beïnvloed door Mondriaan en zijn gebruik van vlakken en primaire kleuren. Frans eikenparket is gelegd in een door Vermeers kunst geïnspireerd patroon.

Boven in de salon doen panelen op het plafond denken aan de spatelschildertechnieken van Van Gogh. Aan de zijkant van de trap naar de eerste verdieping is een kunstwerk te zien van Atelier Midavaine. Gemaakt van lak en parelmoer. Typisch Nederlandse kleuren weerspiegelen de aanwezigheid van natuur, zee en wind.

Een groene oase

Op de eerste verdieping is een privéruimte in de kleuren van het Hollandse groene hart. Een ruimte die kan worden gesloten, maar waarvan de ramen uitzicht hebben op de groene binnentuin, ontworpen door MAAK Space. De tuin heeft niet alleen een decoratieve functie: het is een intieme, rustgevende plek midden in de stad, waar de biodiversiteit met verschillende soorten beplanting wordt bevorderd en het regenwater wordt verzameld voor gebruik in drogere tijden.

Zoals bij alle Cartier-renovaties is bouwen op een vernieuwende manier met respect en begrip voor makers en materialen heel belangrijk. Bekijk hier de beelden van de nieuwe winkel.

Cartier
©Alexandre Tabaste
cartier
©Alexandre Tabaste
cartier
©Alexandre Tabaste

 

 

 

 

Je vindt de nieuwe Cartier Boutique op de P.C. Hooftstraat 129 in Amsterdam.