zo-gedraagt-de-boogschutter-zich-op-feestjes-232779
©ANP

Sinds eind november is het Boogschutter-seizoen. Dat Boogschutter het sterrenbeeld is waarmee we de feestmaand inluiden, is geen toeval. Dit teken houdt als geen ander van een feestje. Wat je van ze kan verwachten in aanloop naar the most wonderful time of the year? We zetten het op een rij.

Dit is hoe de Boogschutter zich gedraagt op feestjes

Boogschutters zijn graag geziene gasten op feestjes. Als ze besluiten een feestje te bezoeken, is dat om maar één reden: zin in plezier maken. Dat doen Boogschutters maar al te graag. Als er iemand altijd in de feeststemming lijkt, is het dit sterrenbeeld wel. Ze hebben dan ook veel energie en staan overal voor open. Noem het impulsief, noem het enthousiast; de Boogschutter is het allebei. Ze staan vooraan als je voorstelt een spelletje te spelen of het feestje ergens anders voort te zetten. Het moge duidelijk zijn: de Boogschutter zegt geen nee. Dit geldt echter voor alle drie de vuurtekens (Ram, Leeuw, Boogschutter); die hebben hier allemaal een handje van.

Avontuurlijk en beweeglijk

Boogschutters hebben het fantastische talent om iedere situatie memorabel te maken. Ze houden niet van gemoedelijk, overzichtelijk en rustig. Laat het avontuur maar komen. Boogschutters begeven zich graag in nieuwe situaties en zijn dol op avontuur. Om die reden maak je ze niet echt blij met brave dinner parties. Ze willen niet de hele avond op dezelfde stoel blijven zitten, met dezelfde mensen naast zich. Boogschutters willen dansen, kletsen, spelen en aan de wandel. Stilzitten is niets voor dit beweeglijke teken.

Ze willen zo veel mogelijk mensen spreken op een avond, omdat ze ontzettend nieuwsgierig zijn naar anderen. Daarbij delen ze maar al te graag hun eigen verhalen, die in veel gevallen gaan over een van de vele avonturen die ze hebben meegemaakt. Kijk er niet gek van op als die enthousiaste Boogschutter ook nog eens hilarisch blijkt te zijn.

Remmen los

De Boogschutter is een aanwinst op ieder feestje, mits deze zijn grenzen kent. Want eerlijk is eerlijk, dat gaat niet altijd goed bij dit sterrenbeeld. Als de stemming er iets té goed in zit (vaak na een paar drankjes), gaan alle remmen los. Dan is de Boogschutter onbedoeld onvoorzichtig met je mooie servies, je hagelwitte vloerkleed of de gevoelens van de andere aanwezigen. Want ja, naast enthousiast en impulsief kunnen Boogschutters ook meedogenloos eerlijk zijn…

Bente de Bruin is journalist, astrologie-expert en auteur van het boek ‘Het staat (niet alleen) in de sterren’. Voor Vogue.nl duidt ze astrologie-onderwerpen en verbindt ze sterrenbeelden aan stijl, trends, (liefdes)relaties en carrièrekeuzes.