dit-moet-je-weten-over-de-vriendschap-met-een-weegschaal-226292

Het is Weegschaal-seizoen, een mooi moment om eens in dit gebalanceerde, vriendelijke sterrenbeeld te duiken. Wat kenmerkt de Weegschaal? En wat moet je weten over de vriendschap met een Weegschaal? Nou, een heleboel.

De vriendschap met een Weegschaal

Ieder sterrenbeeld heeft een heersende planeet. In het geval van Weegschaal is dat de planeet Venus. Venus gaat in de astrologie over de liefde, verbinding, harmonie en schoonheid. Dat zorgt ervoor dat de nadruk bij Weegschalen ligt op deze thema’s. Vanwege de link met schoonheid kun je bijvoorbeeld uitstekend bij een Weegschaal terecht voor advies over alles wat mooi is. Van mode tot interieur, en van kunst tot muziek: richt je tot een Weegschaal voor de beste tips. Je zult er geen spijt van krijgen.

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd

Weegschalen zijn niet gemaakt om veel tijd alleen door te brengen. Het zijn sociale dieren die overlopen van liefde voor de mensen om hen heen. Ze maken makkelijk contact met anderen en dat is lang niet altijd alleen vriendschappelijk. Weegschalen zijn namelijk ook écht goed in flirten (dat is je ongetwijfeld eens opgevallen aan een Weegschaal in je sociale kring).

Ze brengen niet graag tijd alleen door en geloven heilig in het motto: ‘Hoe meer zielen, hoe meer vreugd’. Onthoud dit de volgende keer dat jouw vriend(in) per ongeluk, zonder te overleggen, meer mensen heeft uitgenodigd voor jullie date. Iets met de aard van het beestje.

Rechtvaardig en eerlijk

Je teleurstellen zal een Weegschaal overigens nooit expres doen. Als er iets is waar de Weegschaal in gelooft, is het wel rechtvaardigheid en eerlijkheid. Om die reden is dit sterrenbeeld de ultieme mediator. Schakel een Weegschaal in op het moment dat er problemen zijn, want hij of zij zal haar uiterste best doen om het netjes op te lossen – eerst luisteren naar de verhalen van alle betrokkenen, vervolgens de meest eerlijke oplossing kiezen.

Het moge duidelijk zijn: de Weegschaal is een geweldige vriend. Toch heeft ook dit sterrenbeeld (net als alle andere) mindere kanten. Zo vindt de Weegschaal het enorm lastig om een eigen standpunt in te nemen; juist omdat ze wil dat iedereen het fijn heeft en iedereen zich gehoord voelt, is de Weegschaal geneigd om haar eigen mening voor zich te houden. Dat kan zijn omdat ze te druk is met het aanhoren van de verhalen van anderen, maar ook omdat ze niet eens wéét wat ze zelf ergens van vindt. Een keertje extra om haar mening vragen, kan dus geen kwaad.

Bente de Bruin is journalist, astrologie-expert en auteur van het boek ‘Het staat (niet alleen) in de sterren’. Voor Vogue.nl duidt ze astrologie-onderwerpen en verbindt ze sterrenbeelden aan stijl, trends, (liefdes)relaties en carrièrekeuzes.