tripje-plannen-deze-vakantie-past-het-beste-bij-jouw-sterrenbeeld-224679

De winter is hier – al lijkt het door de regenbuien en wind nog eerder herfst. Droom jij bij dit vieze weer ook van een heerlijke vakantie? Hier lees je welke bestemming past bij jouw sterrenbeeld.

Dit zegt je sterrenbeeld over jouw ideale vakantie

Er zijn maar weinig dingen beter dan vakantie, maar dat geldt wel alleen als je zélf kunt kiezen hoe je ‘m invult. Waar de één dol is op zon, zee, strand en zo min mogelijk fysieke inspanning, wordt de ander gek van zoveel stilzitten. Dat geldt ook voor het kiezen van je ideale vakantiebestemming. Wil je vooral veel andere toeristen – voor de gezelligheid – of verken je liever wat onbekender terrein? Met zoveel om uit te kiezen, kan het geen kwaad je horoscoop te raadplegen. Dit is wat je sterrenbeeld erover zegt.

Ram 

Jij bent absoluut geen stilzitter. Een vakantie waarin je alleen maar aan het strand ligt en af en toe wat eet op een terrasje, is niet voor het sterrenbeeld Ram weggelegd. Zelfs op vakantie hou je ervan om jezelf uit te dagen. Jij gaat het liefst ’s ochtends al op pad om te hiken of een lekker stuk te fietsen. En dat mag best avontuurlijk zijn, in de bergen bijvoorbeeld. Dat wil echter niet zeggen dat je daarná niet lekker de tijd neemt om te chillen. Dat doe je ook graag, maar wel pas als het avontuur achter de rug is.

Stier

Als iemand dol is op luxe, ben jij het wel. Daarom boek je het liefst een verblijf in een luxe hotel mét spa. Ook bekijk je van tevoren hoe de menukaart eruitziet, of er de hele dag mogelijkheden zijn om goed te eten en of je roomservice kunt bestellen. Het sterrenbeeld Stier is een ster in goed voor zichzelf zorgen en op vakantie doen ze daar gerust een schepje bovenop. Genieten maar, je verdient het.

Tweelingen 

De belangrijkste eis voor jouw droomvakantie is dat je no way de mogelijkheid krijgt om je te vervelen. Een afgelegen eiland met enkel water en zand om je heen, is niets voor jou. Verveling is namelijk jouw grootste vijand, die ook nog eens bovengemiddeld snel lijkt toe te slaan. Daarom is jouw droomvakantie er eentje met aspecten. Sightseeing, hippe tentjes bezoeken, nieuwe mensen ontmoeten, plaatselijke lekkernijen proberen, chillen aan het strand; je wilt alles doen. Om jouw drukke dag vervolgens af te sluiten in een levendige nachtclub.

Kreeft 

Twee dagen hier, dan weer twee dagen daar, dat klinkt als een nachtmerrie voor jou. Als je op vakantie gaat, heb je nogal de neiging om je (t)huis te missen. Daarom wil je op reis ook graag een plek hebben die jij een beetje eigen kunt maken. En dat gaat niet als je na twee dagen alweer door moet. Hoewel… op reis met een camper of caravan vind jij helemaal niet zo verkeerd. Je sleept je ‘huis’ immers gewoon met je mee (om bij terugkomst in je échte huis stiekem toch wel weer blij te zijn). Zo lang je op reis bent, geniet je van het gezelschap van dierbaren, goed eten, de mooie omgeving en het (bijna) niets hoeven doen. Heerlijk.

Leeuw

Als je denkt aan ‘zien en gezien worden’, welke locatie hoort daar dan bij? Dát is de droombestemming van een Leeuw. Je bent er gek op om mooie dingen te spotten en om je tussen de it-people te begeven. Op een vakantiebestemming vol hippe tentjes, coole clubs en trendy mensen voel je je helemaal thuis. Voeg daar een aantal instagrammable hotspots en een karaokebar (voor je legendarische optredens) aan toe, en jouw vakantie kan niet meer stuk. Het mag best een beetje over de top zijn. Graag zelfs.

Maagd

Maagden zijn niet alleen kritisch op zichzelf, maar ook op anderen. Een onvoorbereide vakantie of slapen in een sketchy hostel passen absoluut niet bij dit sterrenbeeld. Je gaat pas met een gerust hart op vakantie als je zeker weet dat alles tot in de puntjes is geregeld. Daarbij hecht je veel waarde aan een schoon en net verblijf, net als aan je gezondheid. Daarom komt een luxe healthvakantie het dichtst in de buurt van jouw droomreis. Je hoeft niet na te denken over de planning, er wordt goed voor je gezorgd (met aandacht voor je gezondheid) en alles is tot in de puntjes geregeld. Wie weet hou je tijd over om eindelijk weer eens een goed boek te lezen. Wat wil je nog meer?

Weegschaal

Als er een sterrenbeeld verbonden is aan het thema schoonheid, is het Weegschaal wel. De perfecte vakantie voor een Weegschaal is dan ook gevuld met allerlei moois. Tijdens een citytrip gaat dat het allerbest. Daar bezoek je musea met de mooiste, meest impressive kunst, shop je jouw favoriete winkels leeg en kijk je ondertussen je ogen uit vanwege de architectuur die je tegenkomt. Als je jouw dagen in de stad kunt afsluiten door je op te doffen en de hipste restaurants te bezoeken, is je reis helemaal compleet.

Schorpioen

Vakantie moet jou vooral de mogelijkheid geven om tot rust te komen. Daarom ben je geen fan van de grootste toeristische trekpleisters. Jij wilt graag kunnen horen hoe de zee ruist, hoe een beekje stroomt of hoe de wind door de bomen waait. Ook hou je van plaatsen waar je van onder de indruk kunt zijn. In dit geval gaat het niet om plekken waar je maanden van tevoren voor moet reserveren of omdat je er toevallig een celebrity tegen het lijf kunt lopen. Die doen je weinig. Je bezoekt liever bijzondere plekken die alles weer even in perspectief lijken te zetten. Imposante, eeuwenoude gebouwen of grootse natuurwonderen hebben zo’n effect op je.

Boogschutter

Boogschutter is hét sterrenbeeld van de reizigers. Jou kan het niet gek genoeg. Je leeft ervoor om de wereld te verkennen en kennis te maken met andere culturen. Een tripje naar een land met een cultuur die lijkt op die van jou, is niet per se je cup of tea. Jij maakt liever kennis met culturen en gebruiken die in geen enkel opzicht lijken op wat je kent. Deze wil je – eenmaal – niet aanschouwen van een veilig afstandje; jij dompelt je liever volledig onder in de cultuur. Voor minder dan leven als een local doe je het niet.

Steenbok

Vakantie kan een lastig thema zijn voor het sterrenbeeld Steenbok. Volledig loskoppelen om je aan dat vakantiegevoel over te geven… Dat gaat nu eenmaal niet vanzelf. Dat heeft te maken met de behoefte om je altijd nuttig te voelen. Niksen is niet echt een aangeboren talent. Daarom boek je liever een vakantie waarin je voldoende kunt ondernemen. Wat dacht je van een wandelvakantie? Of wintersport? Zo heb je iedere dag een doel om naartoe te werken en als dat is gelukt, kun je ’s avonds met een tevreden gevoel op het terras of in een restaurant neerploffen. Dat is pas genieten.

Waterman

Waterman is het sterrenbeeld van innovatie en verandering. Dat verklaart jouw voorliefde voor vakanties die net iets anders zijn dan normaal. Voor jou geen hotelletje aan de Spaanse kust; jij vertrekt liever naar Japan, Dubai of Singapore. Hier kun je je onderdompelen in een cultuur die anders is dan de jouwe én kijk je je ogen uit naar alle moderne gebouwen vol futuristische snufjes. Mensen die een compleet ander leven leiden dan jij, vind je mateloos interessant.

Vissen

Het sterrenbeeld Vissen heeft de fijnste vakantie als er water in de buurt is. Dat is een must. Daarom bezoek je het liefst een eiland, want dan ben je omringd door water. Dat is niet de enige reden waarom een tripje naar een eiland zo goed bij jou past. Je bent namelijk ook erg gevoelig voor de emoties van anderen. Op een eiland lijkt iedereen vrolijk, gelukkig en relaxed. De sfeer is ongedwongen en dat vind je maar al te prettig. Als blijkt dat je op jouw bestemming kunt aansluiten bij yogaklasjes of meditaties die door locals (aan het strand) gegeven worden, zit je helemaal gebakken.

Bente de Bruin is journalist, astrologie-expert en auteur van het boek ‘Het staat (niet alleen) in de sterren’. Voor Vogue.nl duidt ze astrologie-onderwerpen en verbindt ze sterrenbeelden aan stijl, trends, (liefdes)relaties en carrièrekeuzes.