dit-moet-je-weten-over-een-relatie-met-een-schorpioen-230573
©ANP

Deze maand staat het sterrenbeeld Schorpioen centraal. Er bestaan een heleboel misvattingen over dit mysterieuze teken. Daarom duiken we er een keer goed in – en dan vooral op liefdesgebied. Wat moet je weten over een relatie met een Schorpioen?

Een relatie met een Schorpioen

Ieder sterrenbeeld heeft een heersende planeet. In het geval van Schorpioen is dat Pluto en alleen dat zorgt er vaak al voor dat men dit teken een beetje eng vindt. Pluto staat in de astrologie voor de dood en (weder)geboorte. De planeet representeert dingen die ten einde komen, maar ook het maken van een nieuwe start. Wees gerust: het gaat bij Pluto lang niet altijd om een letterlijke dood: het kan ook gaan over je baan opzeggen, een vriendschap verbreken of verhuizen naar een andere stad. Kortom: alles met een einde en een nieuw begin.

Ook heerst Pluto over onderwerpen als macht, seks en duisternis. Schorpioenen hebben iets met deze thema’s en voelen zich van nature aangetrokken tot taboe-onderwerpen. Dat klinkt misschien allemaal een beetje raar, maar in realiteit valt dat hartstikke mee. Wat je vooral moet onthouden? Schorpioenen zijn intens.

Intens op alle vlakken

Intens is dan ook hét woord om een Schorpioen te omschrijven. Dat merk je misschien niet bij je Schorpioen-collega, -buurvrouw of -kennis; dit komt pas naar voren als je een Schorpioen beter leert kennen. En dat gaat niet zomaar. Kenmerkend voor Schorpioenen is namelijk dat het erg lang kan duren voordat ze iemand toelaten. Ze willen eerst weten welke intenties iemand heeft. Lijken die goed (en dat voor een langere tijd)? Dan moet de ander eerst een aantal vertrouwenstests doorstaan. Dit valt je zelf misschien niet op, maar de Schorpioen is hier erg druk mee.

Dat komt omdat de Schorpioen niet van oppervlakkige relaties houdt, en niet graag kletst over koetjes en kalfjes; Schorpioenen willen de diepte in. Ze willen weten wat je grootste angst is, wat je stoutste dromen zijn en hoe jouw ideale leven eruitziet. Ze willen ieder stukje van je persoonlijkheid én je lichaam kennen. En zo komen we bij het onderwerp seks.

In de slaapkamer

Voor de Schorpioen moet een partner aanvoelen als zielsverwant. Dit teken wil een band die zo intens is, dat het bijna voelt alsof jullie samen één zijn. En daar hoort – zeker voor dit sterrenbeeld – seks bij. Schorpioenen staan (en niet alleen in de slaapkamer, overigens) bekend als hét teken dat barst van de sexappeal. In de slaapkamer is een Schorpioen het beste te omschrijven als wild en hartstochtelijk.

Het is overigens geen gegeven dat je de intensiteit van alle Scorpio’s om je heen zult waarnemen. Dit teken geeft niet graag (te) veel van zichzelf prijs. Probeer je momenteel een Schorpioen goed te leren kennen? Dan is een kleine waarschuwing op zijn plek: Schorpioenen die niet helemaal in balans zijn, zijn ook in hun negatieve emoties intens. Dat uit zich bijvoorbeeld in jaloezie, bezitterigheid of manipulatief gedrag. Maar over het algemeen heb je aan een Schorpioen een intens loyale, liefdevolle en charmante partner – mét een flinke lading sexappeal.

Bente de Bruin is journalist, astrologie-expert en auteur van het boek ‘Het staat (niet alleen) in de sterren’. Voor Vogue.nl duidt ze astrologie-onderwerpen en verbindt ze sterrenbeelden aan stijl, trends, (liefdes)relaties en carrièrekeuzes.