deze-5-sieradentrends-gaan-we-hopelijk-veel-zien-in-2023-237445
©Passian Smit, VOGUE NEDERLAND, DECEMBER 2022

Juwelen voegen áltijd iets toe aan je look, of je nu een maximalist bent of een minimalist. En nu we weten wat de verwachtte beautytrends van dit nieuwe jaar zijn, en ook de modetrends van 2023, is het alleen maar logisch dat we nu ook de meest gewilde sieraden voor je op een rijtje zetten. Hierbij daarom vijf inspirerende sieradentrends, van oorbellen, ringen, en kettingen tot armbanden. Gespot bij de lente/zomer 2023 shows van een paar van onze favoriete ontwerpers, op social media en bij toffe merken.

De sieradentrends van 2023

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Chloé (@chloe)

Craftcore

Craftcore-sieraden zullen na hun grote succes in 2022 (denk: Gabriela Hearst’s lente/zomer-2022 collectie bij Chloé) ook dit jaar geliefd zijn. De betekenis van craftcore is simpel: handgemaakt. Het liefst zelf. Ontdek dus je innerlijke ontwerper met deze trend, bijvoorbeeld met een homemade kralenketting.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nensi Dojaka (@nensidojaka)

Lange oorbellen

Het meest interessante aspect van oorbellen is misschien wel hun rijke geschiedenis. Grote sieraden aan het oor worden in veel culturen namelijk nog geassocieerd met sociale status en financiële stabiliteit. Hoe groter hoe beter. En ook in 2023 geldt de regel voor oorbellen: go big, or go home. Dit seizoen gaan we alleen meer de lengte in. Kijk maar naar de lente/zomer 2023-shows van Proenza Schouler, Nensi Dojaka en Aliétte. Grote én lange oorbellen zijn helemaal on-trend.

Geometrische en symbolische vormen

Modeontwerper Ann Demeulemeester zei ooit: “Sieraden hebben met emotie te maken. Dat aspect van juwelen interesseert me echt.” Dat idee van emotie zien we nu letterlijk vertaald, bijvoorbeeld in harten. Zo zagen we bijvoorbeeld tijdens de show van Versace armbanden met bedeltjes in hartjesvorm. Bij Moschino droegen modellen oorbellen in geometrische vormen, en ook weer met een rood hart.

Ringen met opaal

News flash: edelstelen zijn tijdloos. Dit betekent dat we óók in 2023 fan blijven van letterlijk schitterende sieraden. Met name ringen van goud of zilver met opaal zijn altijd een goed idee.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Paco Rabanne (@pacorabanne)

Punk

Niet alleen onze kleding, ook onze sieraden mogen opvallen. Voor deze modestijl kijkt de modewereld de laatste tijd wel erg vaak naar één subgroep: punk. Zo zagen we bijvoorbeeld tijdens de lente/zomer 2023 show van Paco Rabanne grove chokers, chunky kettingen en opvallende armbanden.