van-belly-chains-tot-dunne-sjaaltjes-deze-accessoires-dragen-we-straks-allemaal-220108

Dat de Scandinaviërs gevoel voor stijl hebben werd wederom bevestigd tijdens de afgelopen editie van Copenhagen Fashion Week. Het is dus duidelijk dat de Scandi-labels weten hoe ze een hebberigmakende collectie moeten creëren, maar waar ze misschien nog meer in uitblinken, is het ontwerpen van unieke accessoires. De Denen en Zweden weten als geen ander dat de juiste accessoires een look een totaal andere vibe kunnen geven – vooral een die extra stijlvol en persoonlijk is. Dit zijn de meest bijzondere accessoiretrends gespot tijdens Copenhagen Fashion Week.

Accessoiretrends tijdens Copenhagen Fashion Week

1: Heupriemen en belly chains

Y2k blijkt nog steeds een grote inspiratiebron voor de accessoires van volgende zomer, zo wordt duidelijk dankzij de vele looks met heupriemen. Niet alleen laaghangende riemen in verschillende formaten, materialen en kleuren werden gespot, ook heuse belly chains maakten een comeback op de catwalk. Na ‘m meermaals gespot te hebben bij nieuwkomer Jade Cropper, moeten we toegeven dat we verleid zijn om zelf volgende zomer een heupketting te dragen. Mocht dat toch iets too much zijn, dan kun je nog altijd gaan voor de varianten die we zagen bij OpéraSPORT en Holzweiler, gemaakt van leer en gehaakte materialen.

Heupriem trend
©Courtesy Copenhagen Fashion Week
1/4
Native Share
OpéraSPORT, Jade Cropper, Holzweiler

2: Sculpturale sieraden

Dan een categorie waar de Scandinaviërs echt in uitblinken: sieraden. Dit keer geen verfijnde, met parels versierde ontwerpen zoals we van stijlvolle Scandinavische merken gewend zijn, maar grote, opvallende sieraden in sculpturale vormen. Bij The Garment werden grote edelstenen vastgemaakt aan leren veters voor een moderne look, terwijl bij Mark Kenly Domino Tan grote ronde stenen schijven werden gebruikt als hanger. Het label Jade Cropper koos voor oorbellen met stenen in asymmetrische vormen.

Sculpturale sieraden trend
©Courtesy Copenhagen Fashion Week
2/4
Native Share
The Garment, Mark Kenly Domino Tan, Jade Cropper

3: Dunne sjaaltjes

Wat hebben Paris Hilton en Kate Moss gemeen? In hun glorietijden à 2004 droegen beide sterren een dun sjaaltje. Correctie: een dun, nutteloos sjaaltje, puur ter decoratie. Het item was populair in de zeroes – vooral tussen 2003 en 2007 om specifiek te zijn – en Scandinavische merken zijn er klaar voor het accessoire weer terug te brengen. Anno 2022 krijgt de sjaal echter een upgrade: glinsterende pailletten maken plaats voor een meer minimalistische look, zoals gespot bij Gestuz, Saks Potts en Samsøe Samsøe.

Dunne sjaaltjes trend
©Courtesy Copenhagen Fashion Week
3/4
Native Share
Saks Potts, Samsøe Samsøe, Gestuz

4: Bijzondere hoofddeksels

Van petten tot barets en zelfs een nieuwe soort balaclava: CPHFW maakt een sterke case voor hoofddeksels. Duidelijk wordt dat ook in de zomer onze hoofden een eigen accessoire behoeven. Zo toonde Holzweiler een nieuwe versie van de muts – een soort mix tussen een wollen balaclava en een beanie – terwijl Munthe een eigentijdse draai aan de pet gaf, in de vorm van een gehaakte variant gecombineerd met een bandana. Mark Kenly Domino Tan ging voor de klassieke baret, maar dan volledig gemaakt van zacht katoen.

Hoofddeksels trend
©Courtesy Copenhagen Fashion Week
4/4
Native Share
Munthe, Mark Kenly Domino Tan, Holzweiler