gwyneth-paltrows-lookalike-dochter-apple-martin-maakt-fashion-week-debuut-bij-chanel-239618
©Pascal Le Segretain/Getty Images

Chanel toonde dinsdag de lente/zomer 2023-coutureshow van Virginie Viard in Parijs. Regulars van het modehuis waren in groten getale aanwezig, waaronder ambassadeurs Vanessa Paradis en Charlotte Casiraghi. Maar er was ook een nieuw – zij het opvallend bekend – gezicht aanwezig dat we nooit eerder frontrow zagen. Apple Martin, dochter van Gwyneth Paltrow en Chris Martin, nam plaats op de eerste rij en maakte daarmee haar debuut in de modewereld.

Apple Martin maakt fashion week-debuut

Gekleed in een geruite mini-jurk en een bijpassend vest – beide uitgevoerd in Chanels kenmerkende bouclé tweed – gestyled met chunky loafers en een mini flap bag van Chanel, deed Apple’s look denken aan de vroege frontrow-verschijningen van haar moeder Gwyneth, die verschillende Chanel-shows bijwoonde toen Karl Lagerfeld aan het roer stond van het Franse modehuis.

De 18-jarige stylde het blonde haar in een middenscheiding – net als haar moeder – en gaf een punky draai aan de look met dikke zwarte eyeliner en mascara. Make-up die overeenkomt met die van Gwyneth voor de Oscars in 2002 (tegenwoordig geeft de Goop-oprichter de voorkeur aan een natuurlijke, glowy look). Hoewel een moeder-dochterverschijning dan ook zeker niet gek zou zijn geweest, zat Apple samen met enkele beroemdheden die de huidige popcultuur vertegenwoordigen: actrices Lucy Boynton en Sadie Sink en de Belgische zangeres Angèle.

De tiener is regelmatig te zien op de Instagram-feed van haar moeder – vaak in selfies die laten zien hoeveel moeder en dochter op elkaar lijken. In tegenstelling tot de meeste van haar mede-Gen-Z’ers, lijkt Apple liever onder de radar te blijven. Maar daar maakt ze nu tijdens coutureweek verandering in.

Apple Martin bij Chanel
©Stephane Cardinale – Corbis/Getty Images
Chanel frontrow met Angèle, Sadie Sink. Lucy Boynton en Apple Martin.
©Pascal Le Segretain/Getty Images
Chanel frontrow met Angèle, Sadie Sink. Lucy Boynton en Apple Martin.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.