waarom-eddie-redmayne-de-stijlster-van-dit-awardseizoen-is-245332
©Getty Images

Het is moeilijk voor mannen om het op de rode loper op te nemen tegen de meest glamoureuze jurken ter wereld. Maar toen Eddie Redmayne vorige maand op de rode loper stond bij de SAG Awards, waren alle ogen gericht op zijn gestrikte blouse en scherpe broek met hoge taille. “Het is waarschijnlijk mijn nummer één favoriet van het afgelopen mannenmodeseizoen,” vertelt Redmayne’s stylist Harry Lambert aan Vogue over het ensemble uit Saint Laurents herfstcollectie 2023. “Zodra de SAG’s ter sprake kwamen, hadden we zoiets van: dit moet de look worden.”

Eddie Reymayne’s gevoel voor mode

Tijdens het awardseizoen van dit jaar krijgt Redmayne veel persaandacht voor zijn rol in de nieuwe film The Good Nurse. Al het hele seizoen experimenteren Eddie en Harry met stijl. Redmayne komt daardoor triomfantelijk uit de bus als een van de best geklede mannen van het moment. “Ik heb Eddie’s gevoel voor mode en flair altijd bewonderd. En het plezier dat hij op de rode loper heeft,” zegt Lambert, die nu ongeveer zes maanden met Redmayne samenwerkt. “Toen hij vroeg om samen te werken, was ik dan ook enorm enthousiast om met hem te beginnen.”

Redmayne had nog nooit eerder met een stylist gewerkt. Hij zag wat Lambert had gedaan met sterren als Emma Corrin en Josh O’Connor en voelde zich geïnspireerd om zijn eigen modegrenzen te verleggen op de rode loper. “Hij wilde zijn mode ontwikkelen, risico’s nemen en plezier maken,” zegt Lambert. “Dingen proberen die hij nog niet eerder had geprobeerd. We besloten om de nadruk te leggen op het ontwrichten van klassiekers in de mannenmode, zoals strakke tailoring en een geweldig pak, en hier een moderne en vooruitstrevende invulling aan te geven.”

High-fashion jumpsuits

Een hoogtepunt was de strakke zwarte Alexander McQueen-jumpsuit die Redmayne droeg tijdens de BAFTA’s van dit jaar. “Het was heel klassiek en elegant, maar het feit dat het een jumpsuit was zonder overhemd eronder gaf het een fun element,” zegt Lambert. Lambert hield ook van het couturepak van Maison Margiela, dat Redmayne droeg naar de première van The Good Nurse in New York: “Het paste hem perfect.” Net als de geborduurde, doorschijnende rode Gucci-top die Redmayne droeg naar de GQ Man of the Year Awards. “Om eerlijk te zijn was ik er niet zeker van of het bij hem zou passen – het was nogal een aparte look,” zegt Lambert. “Maar hij trok het aan en het zag er perfect uit.”

Het tweetal was het erover eens dat maatwerk en de silhouet cruciaal zijn om de experimentele outfits te verankeren. “We hebben altijd alles één, twee of soms zelfs drie keer gepast om er zeker van te zijn dat de look klopt,” zegt Lambert. Het Saint Laurent-ensemble is bijvoorbeeld een paar keer gepast en daarna aangepast. Het duo voegt ook altijd een horloge aan de looks toe. “We gebruiken altijd een van zijn Omega-horloges,” zegt Lambert (Redmayne is een gezicht van het merk). “Aan het begin van het awardseizoen gaven ze ons een geweldige selectie horloges.”

Niet bij de Oscars

Helaas zal de acteur zondag niet aanwezig zijn bij de Oscars, maar dat betekent niet dat de streak van het duo voorbij is. “Wat we de afgelopen zes maanden hebben geleerd, is dat Eddie geweldige outfits kan dragen”, zegt Lambert. “We wilden laten zien dat Eddie een risico neemt, er ook goed uitziet als hij een risico neemt, en echt het vermogen heeft om een look eigen te maken.”

Bekijk de beste looks van Eddie Redmayne’s hieronder.

Eddie Redmayne dit award seizoen
©Getty Images
Eddie Redmayne dit award seizoen
©Getty Images
Eddie Redmayne op rode loper bij GQ feest
©Getty Images
Eddie Redmayne dit award seizoen bij de golden globes
©Getty Images
Eddie Redmayne dit award seizoen
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.