de-bouncy-bob-is-de-nieuwe-celebrity-haartrend-en-geschikt-voor-alle-leeftijden-244374
©Getty Images

Neemt de populariteit van de bob ooit af? Als we afgaan op recente rode loperlooks is het antwoord nee. Het korte kapsel floreert en blijft voorlopig nog wel even. Er zijn verschillende varianten, van de scherpe box bob tot de korte, rechte lokken van Hailey Bieber. De bob die op dit moment het meest geliefd is bij al onze favoriete beroemdheden is de zogeheten bouncy bob.

Beroemdheden zijn fan van de ‘bouncy’ bob

Van Cate Blanchett tot Zendaya. Acteurs van alle leeftijden, haartexturen en persoonlijke stijlen verschenen met verschillende variaties van de bouncy bob op de rode loper van de SAG Awards. Het wijst op een terugkeer naar va-va-voom gekrulde föhnkapsels waar we tijdens de pandemie juist afscheid van namen. Deze bobs zijn gebaseerd op old Hollywood-glamour met iconen als Marilyn Monroe en Grace Kelly en hebben grote golven die een gepolijste bounce geven.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Met de bouncy bob kun je op een uitstekende manier aandacht vestigen op elegante halslijnen en kaaklijnen, waardoor het de perfecte rode loper-look is. Neem bijvoorbeeld het kapsel met zijscheiding van Zendaya, de belle van het bal, die de perfecte hoeveelheid pit en body had – de dunne scheidslijn tussen glamoureus en cool. (Haar haarstylist Tai Simon gebruikte de Coconut Curls Decadent Creamy Mousse van OGX om het kapsel meer volume te geven.)

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Zendaya met een bouncy bob bij de SAG Awards
©Getty Images
Zendaya

Van gedefinieerd tot ontspannen

Ook Cate Blanchett droeg haar bob in een zijscheiding, maar haar boterblonde krullen voelden meer gedefinieerd aan. En Aubrey Plaza – die onlangs weer overstapte op bruin haar nadat ze een dramatisch gebleekt blond kapsel had geprobeerd – betrad de rode loper met een soortgelijke look.

De bouncy bob van Viola Davis was korter dan die van haar collega’s, waardoor de aandacht werd gevestigd op haar glanzende decolleté, en was gestyled in strakkere krullen tot halverwege de lengte en de haarpunten. En dan was er nog Simona Tabasco (aka Lucia in The White Lotus), wiens zachtere, lossere krullen zorgden voor een iets meer ontspannen – maar niet minder verleidelijke – look.

Conclusie? Als je al een bob hebt, is het tijd opnieuw kennis te maken met een grote krultang en föhntechnieken. Als je ‘m niet hebt en wel overweegt? Trek de stoute schoenen aan, want het is een klassieke stijl die past bij alle leeftijden, gezichtsvormen en looks, zoals deze beroemdheden bewijzen.

Aubrey Plaza bij de SAG Awards
©Getty Images
Aubrey Plaza
Viola Davis met een bouncy bob bij de SAG Awards
©Getty Images
Viola Davis
Simona Tabasco bij de SAG Awards
©Getty Images
Simona Tabasco

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.