5-manieren-om-een-extreme-low-rise-jeans-te-dragen-221812
©Diesel

De op Y2K geïnspireerde collecties van Jaded London en Diesel hebben een comeback gemaakt. En dat merk je in alles. Van de catwalks tot het straatbeeld: de low-rise jeans is terug, de ‘extreme’ variant welteverstaan. Hierbij vijf stijlvolle manieren om de jeanstrend die dit seizoen lager dan laag gaat te dragen.

Zo draag je de extreme low-rise jeans

Show your knickers

Het laten zien van je ondergoed. Ja, het mag met deze trend. Sterker nog, deze nostalgische jaren 90 mode kwam dit seizoen in een hoop shows terug. Zowel bij die van Diesel als Versace, Jaded Londen en Balenciaga zien we manieren om een low-rise mode-item met een stijlvolle onderbroek te dragen. Ook onze favoriete celebrities, van Jennifer Lopez tot Dua Lipa, zijn fan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JADED LONDON (@jadedldn)

Vouw ‘m om

Je hebt vast nog wel een wijde, oversized spijkerbroek in je kast liggen. Zo ja, dan kun je die zelf extreem low-rise maken door de heupband om te vouwen. De trend die we veel op TikTok zien is dan ook de vouwtrend. Zo hoef je niet per se een low-rise jeans aan te schaffen, maar creëer je’m gewoon met wat je al hebt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Elodie (@elodie)

Statementriem

Een goede statementriem leent zich goed voor de low-rise jeanstrend, omdat-ie vaak laag genoeg is om gezien te worden. Pronk daarom gerust met je favoriete riem, zoals de modellen doen bij Blumarine’s herfst/winter 2022-campagne.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BLUMARINE (@blumarine)

Buikkettingen

Belly chains zijn weer in. Deze terugkerende sieradentrend leent zich perfect voor bij een low-rise jeans. Tijdens Copenhagen Fashion Week 2022 spotten we een aantal schitterende buikkettingen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dream store (@vintdream)

Bodysuit

Wie denkt dat je met de low-rise jeanstrend je bovenlijf moet laten zien heeft het mis. Een mooie bodysuit kan perfect gecombineerd worden met een lage jeans. En door het nauwsluitende silhouet is een body ook een perfect mode-item voor gelaagdheid onder blazers en jacks.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Diesel (@diesel)