topmodel-agyness-deyn-blijft-de-koningin-van-de-androgyne-stijl-in-een-tijdloze-look-van-burberry-294142
©Getty Images

Agyness Deyn was de muze van de indie sleaze-beweging in de jaren zeventig. Met haar kenmerkende peroxide-blonde kapsel en een rebelse, IDGAF-houding, belichaamde het model uit Engeland de geest van het tijdperk. Haar aanwezigheid bleef echter niet beperkt tot het nachtleven; ze sierde ook de covers van tijdschriften en veroverde de catwalks van Parijs en Milaan. Nu is het model terug. Deze week spotten we Agyness Deyn in een ultra-chique en tegelijkertijd boyish look van Burberry, waarmee Agyness bewijst dat ze nog steeds de queen van de androgyne look is.

Agyness Deyn in shorts-pak van Burberry

Na een onderbreking in de schijnwerpers om prioriteit te geven aan haar gezin, maakte Agyness Deyn vorig jaar een opvallende comeback. Dat deed het model toen ze over de lente/zomer 2024-catwalk liep van Sacai tijdens Paris Fashion Week. “We verhuisden terug naar New York voor de school van mijn dochter en voor ik het wist kreeg ik een telefoontje van mijn agent met de vraag of ik een show in Parijs wilde lopen”, vertelde ze aan de Britse Vogue over haar comeback-moment.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Agyness is dus weer helemaal terug van weggeweest, en verscheen stijlvol op de première van The Ministry Of Ungentlemanly Warfare in New York. Ze droeg een klassieke Burberry-outfit met een twist, een 2024-versie van haar kenmerkende androgyne look: een chique donkerpaarse boxy blazer gecombineerd met bijpassende getailleerde over-the-knee shorts. Agyness maakte haar shorts-pak af met een wit overhemd, bordeauxrode pumps met ronde neus en een bordeauxrode, lakleren tasje.

De look is meer gepolijst dan de indie sleaze-stijl die ze in de Aughts op de dansvloer liet rocken. Maar ondanks dat blijft haar stijlvolle, tomboy-achtige look – om nog maar te zwijgen over haar onmiskenbare opvallende gelaatstrekken – onveranderd. Aggy Deyn, we hebben jou en je moeiteloos coole stijl gemist.

Agyness Deyn
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.