deze-beroemde-modellen-uit-de-zeroes-keren-terug-op-de-burberry-catwalk-286870
©Spotlight

London Fashion Week werd maandagavond groots afgesloten met de show van Burberry. In een gigantische tent midden in Victoria Park presenteerde creative director Daniel Lee zijn tweede collectie voor het modehuis. Het mocht duidelijk zijn dat de ontwerper zwaar leunde op het Britse erfgoed: niet alleen zagen we veel tartan, trenchcoats en de bekende geruite sjaals op de catwalk bij Burberry herfst/winter 2024, maar ook de cast van modellen was Britser dan Brits – inclusief een aantal beroemde gezichten uit de zeroes.

Beroemde modellen bij Burberry herfst/winter 2024

Niemand minder dan Brits topmodel Agyness Deyn opende de show, gehuld in een grijze trenchcoat en een bijpassende broek met omgeslagen, geruite pijpen. Het model domineerde de modewereld in de late zeroes, en maakte sindsdien af en toe een comeback naar de runway (haar laatste optreden was in 2019 met een platinablonde pixie, die ze nu bij Burberry heeft ingeruild voor langere lokken). Deyn was een voorbode van wat komen ging: nog vele andere beroemde modellen bestormden de catwalk bij Burberry herfst/winter 2024.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Zo zagen we ook Britse modellen Lily Donaldson, die haar terugkeer op de runway maakte in een camelkleurige wollen jurk met bijpassende sjaal en een oversized parka gevoerd met schapenvacht, en Lily Cole, eveneens gekleed in een parka, maar dan gecombineerd met een hoodiejurk en een grote rode tartansjaal. Beide modellen verschijnen nog maar sporadisch op de catwalk, en dus was het een aangename verrassing om ze in Burberry’s tent te zien lopen. Ze waren in het gezelschap van andere Britse modelsterren uit het verleden en het heden, zoals Edie Campbell, Karen Elson en Naomi Campbell.

Nieuwe gezichten

Grootheden uit de modellenwereld mochten dan misschien de Burberry-show domineren, ook was er genoeg nieuwer modeltalent te spotten. Denk aan Alva Claire, Florence Huntington-Whiteley (ja, de zus van) en Vogue-covermodel Jean Campbell. Een naam om te onthouden? Maya Wigram, de dochter van Phoebe Philo (voor wie Lee werkte toen Philo aan het hoofd stond van Céline). Het aanstormende talent sloot de show af en maakte daarmee indruk op het aanwezige modepubliek.