killer-trenchcoats-en-koningsblauwe-aardbeien-tijdens-burberry-show-in-londen-268491

In het Highbury Fields-park in Noord-Londen heeft Daniel Lee maandag zijn tweede lente/zomer-collectie voor Burberry – dat speciaal voor de gelegenheid buiten een tent opzette – onthuld. De designer, de voormalige creative director van Bottega Veneta, werd in september 2022 benoemd tot artistiek directeur van het Britse modehuis. Tijdens de show laat Lee zich van zijn speelse kant zien met een frisse kijk op de kenmerkende looks van het huis. Zo komt de trenchcoat veelvuldig voorbij in allerlei gedaanten: met opvallende kragen, zonder mouw, met een slankere snit of een verlaagde taille. Verder is er opvallend veel kleur, prints en allerlei organische taferelen tijdens de tweede Burberry-show van Daniel Lee in Londen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Burberry-show lente/zomer 2024

Het blijft de ultieme klassieker: de welbekende beige Burberry trenchcoat. Het kenmerkende kledingstuk van het Britse modehuis sinds 1912, blijft zichzelf elk seizoen opnieuw uitvinden. Daniel Lee heeft ervoor gekozen om deze iconische jas een update te geven. Vanaf nu kun je de trenchcoat moeiteloos XXL dragen, in leer of mouwloos, met of zonder riem. Kortom killer trenchcoats. De frisse kijk op de kenmerkende looks van het Britse modehuis is een terugkerend thema in de collectie (zoals blijkt uit de waterfles van het merk dat op de stoel van elke gast was neergezet).

Fruitprint

Zal de fruitprint de iconische Schotse ruit (tartan) van het Britse huis onttronen? Hoe dan ook, Daniel Lee koos dit seizoen voor opvallende prints en tegengestelde patronen. Denk aan koningsblauwe aardbeien en kersen op een witte jumpsuit en een jurk. Maar ook grote opvallende bloemen, die aan Engelse weiden doen denken, die lange jurken versierden. Ook wandelde nog steeds de kenmerkende tartan over de catwalk, maar dan verwerkt in gebreide truien.

De front row was ook deze keer overgenomen door een groep A-listers. Zo zaten onder anderen Kylie Minogue, Jason Statham en Rachel Weisz op de eerste rij. Maar ook over de catwalk liepen verschillende sterren mee. Zo zagen we onder anderen de bekende Burberry-meisjes Karen Elson en Liberty Ross voorbijkomen. Verder waren de ogen gericht op Alva Claire, Kai-Isaiah Jamal, Mona Tougaard en Adwoa Aboah die hun debuut maakten en samen de nieuwe garde it-modellen van de show vormden. Maar het was het mannelijke model Kit Butler dat indruk maakte door de show zonder shirt af te sluiten.

 

©HENRY NICHOLLS/Getty Images
1/5
Native Share
©HENRY NICHOLLS/Getty Images
2/5
Native Share
©HENRY NICHOLLS/Getty Images
3/5
Native Share
©HENRY NICHOLLS/Getty Images
4/5
Native Share
©HENRY NICHOLLS/Getty Images
5/5
Native Share

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue FR.