vogue-covermodel-jean-campbell-deelt-haar-9-beste-tips-voor-londen-286429
©Jorin Koers, Vogue Nederland, maart 2024

Als een van de faces van het moment én als een van Vogue’s covermodellen van het gloednieuwe maartnummer kent model Jean Campbell de Britse hoofdstad als haar broekzak. Dit zijn haar beste tips voor als je in modestad Londen bent.

Tips voor Londen

Eieren en soldaten

“Voor het beste ontbijt moet je bij AllPress zijn. De barista’s en bediening zijn belachelijk aardig en de koffie smaakt beter dan waar dan ook. Mijn go-to is eggs and soldiers. It’s truly the best.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Allpress Espresso (@allpressespresso)

Daten en eten in de rechtbank

“In Sessions House, een voormalig gerechtsgebouw in Oost-Londen, vind je Sessions Arts Club. Het is niet alleen mijn lievelingsrestaurant, maar ook mijn favoriete spot om te daten. De voormalige eetzaal van de rechters op de vierde verdieping is waanzinnig ingericht. Een heel romantische plek – I just love the atmosphere.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sessions Arts Club (@sessionsartsclub)

Code kasjmier

“Je gaat niet naar Londen voor het tropische klimaat of een weekendje zon. Daarom zie je me meestal in een warme, zachte outfit van Adrian Cashmere. Het merk is van een vriend van mij en ik ben groot fan. Elk item is gemaakt van kasjmier en voelt aan als een zondagsoutfit, maar is geschikt voor elke gelegenheid. Let wel: het is een onlineshop. Op tijd bestellen dus, als je er hier warm bij wil zitten.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door 100% cashmere (@adrian.cashmere)

10.000 stappen

“Zonder park geen Londen. Elk park hier heeft mijn hart gestolen en ze hebben allemaal iets eigens. Voor een grote wandeling kies ik steevast voor Hyde Park of Victoria Park. Voor wie meer entertainment wil: bij London Fields is altijd iets te doen en het is ook nog eens dicht bij Broadway Market.”

Cultuur met een capital C

“Het Tate Modern heeft altijd goede exposities van geweldige kunstenaars. Je vindt er van alles wat, dus het is ook een veilige tip. Misschien niet heel origineel, maar in dit gigantische instituut is het elke keer weer raak. Dat het voor mij jeugdsentiment is, heeft er vast ook mee te maken. Maar I promise you, ook zonder dat is het een geslaagde activiteit voor je Londen-list.”

Op je tenen lopen

I love the ballet! Als kind deed ik het zelf, maar ik ben er niet ver mee gekomen. Ernaar kijken daarentegen, vind ik waanzinnig. Sadler’s Wells Theatre en het Royal Opera House zijn mijn favoriete plekken om voorstellingen te zien. Bij de eerste zie je meer eigentijdse stukken, de tweede is wat klassieker. Onlangs ging ik naar The Dante Project, weergaloos.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sadler’s Wells (@sadlers_wells)

Pas op, heet

“Ik ben volledig into HotPod Yoga op het moment. Ze hebben verschillende vinyasa-flowlessen, die duren een uur en je kunt ze elke dag boeken. Erna voel ik me heerlijk en volledig verfrist. En nee, je zit niet in een eigen ‘pod’, het is gewoon hot yoga. Very hot yoga.”

Neus in de boeken

“Dé plek voor boekenliefhebbers: Donlon Books in Oost-Londen. Ze hebben er de meest fantastische, originele exemplaren. Dit is zo’n winkel waar je juweeltjes tegenkomt die je niet eerder hebt gezien. Heerlijk vind ik dat.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Donlon Books (@donlonbooks)

Fashion hub

“You can’t go wrong with Dover Street Market. Ik ben gek op de collectie van deze fashion hub. Ze hebben altijd fijne items, dus als ik wil shoppen, eindig ik toch vaak hier.”

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd in het nieuwe maartnummer van Vogue Nederland, dat vanaf 15 februari in de winkel ligt en hier online te bestellen is. Daarin vind je een QR-code die je leidt naar onze exclusieve cityguides, voor als je nog meer tips voor Londen kunt gebruiken.