amal-clooney-geeft-een-feestelijke-draai-aan-het-korset-277258
©Getty Images

Zondagavond stapte George Clooney op de rode loper in Londen voor zijn nieuwe film The Boys in the Boat, die hij zelf heeft geregisseerd. Hij werd vergezeld door zijn vrouw Amal, en zoals zo vaak sloeg het stel samen een stijlvolle toon aan door allebei te kiezen voor tijdloze zwarte looks. Vooral de mensenrechtenadvocate zag er elegant uit in haar op maat gemaakte ensemble met de stijlkenmerken van de feestdagen – denk aan fluweel en tailoring – op een subtiele, moderne manier.

Amal Clooney draagt fluwelen korset

In plaats van een klassieke LBD had de look van Amal Clooney met een fluwelen korset accenten die perfect zijn voor elk feest. De getailleerde korsettop had een dramatische ronde halslijn en bedekte haar torso tot halverwege haar buik. Ze combineerde het feestelijke item met een even feestelijke broek: een fluwelen pantalon voor een monochrome uitstraling. Natuurlijk zou geen enkele Amal-look compleet zijn zonder een paar van haar kenmerkende accessoires. Zo droeg Clooney een box clutch, evenals haar favoriete schoenen – een paar torenhoge pumps.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Als een ster die vaak jurken draagt op de rode loper – lange, vintage jurken zijn haar favoriet – voelde de overstap naar een gestructureerd tweedelig stuk fris aan. Laat het maar aan Amal over om je altijd te verrassen. Maar wat ze ook draagt, het eindresultaat is altijd ongelooflijk chic.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.