amal-clooney-tilt-haar-kenmerkende-glinsterende-look-naar-een-hoger-niveau-269820
©Cindy Ord/Getty Images

Amal Clooney wordt vaak erkend om haar uitstekende reputatie als verdediger van de mensenrechten. De indrukwekkende staat van dienst van de advocate omvat het verdedigen van slachtoffers van ISIS en de oorlog in Oekraïne. Ook komt ze op voor onterecht gevangen journalisten en geeft ze een stem aan vrouwen wereldwijd. Maar donderdagavond draaiden Clooney en haar man George de rollen om. Tijdens de tweede jaarlijkse Albie Awards in New York City, die worden uitgereikt door de Clooney Foundation for Justice, eren ze degenen die net zo dapper werk doen.

Amal Clooney in glinsterende jurk van Versace

Voor het evenement zag Clooney er stralend uit in een witte, vloerlange jurk van Versace, compleet met spaghettibandjes en sleep. Hoewel het eenvoudig lijkt, is de hele jurk bedekt met een strasgaas, zodat ze de hele avond kan schitteren. Clooney ging naar Milaan om te helpen de custom look tot leven te brengen. Ze gaf het Versace-team zelfs een onverwacht stukje inspiratie. “Ik had eigenlijk een voorbeeld genomen van een eenvoudige strandjurk die ik heb en van daaruit hebben we gewerkt,” vertelde ze aan Vogue. Het zal velen verbazen dat de beroemde chique advocate niet met een stylist werkt. “Het is leuk. Je kunt je look een uitdrukking laten zijn van je mood. Maar het helpt zeker om getalenteerde mensen te hebben zoals hun team bij Versace.”

Clooney’s accessoires pasten perfect bij haar look. Ze droeg een witte, gestructureerde clutch met een sluiting van strass en ze was overladen met diamanten. De mensenrechtenadvocate was uitgedost met een paar kinlange oorbellen, een manchet en verschillende ringen. Met George in zijn zwarte smoking zagen de twee eruit alsof ze zo opnieuw in het huwelijksbootje zouden stappen.

Geëerden tijdens de Albie Awards

De Albies van dit jaar eren Dr. Denis Mukwege met de Lifetime Achievement Award. Hij is de oprichter van het Panzi Ziekenhuis in de Democratische Republiek Congo, dat meer dan 70.000 slachtoffers van seksueel geweld in oorlogstijd heeft behandeld. Andere geëerden zijn de gevangen Iraanse journalisten Niloofar Hamedi en Elahe Mohammadi. Zij zetten vorig jaar de dood van Mahsa Amini in politiebewaring wereldwijd in de schijnwerpers, waarvoor ze de doodstraf riskeren. Ook de Truth Hounds, die gruwelijke misdaden van het Russische leger in Oekraïne onderzoeken werden geëerd. Net als het Syrian Center For Media And Freedom Of Expression en Thai Lawyers For Human Rights.

Hoewel Clooney zich inzet om het werk van andere activisten te erkennen en te ondersteunen, werd ze onlangs ook zelf geëerd. Dit gebeurde vorige maand tijdens de veertiende jaarlijkse DVF Awards in Venetië, voor haar indrukwekkende staat van dienst in de strijd voor slachtoffers van mensenrechtenschendingen en het Waging Justice for Women programma van de Clooney Foundation for Justice. Om de eer in ontvangst te nemen droeg ze een vintage perzikkanten Dior-jurk uit John Galliano’s herfst 2000-collectie. Het is duidelijk dat Amal Clooney’s awards net zo schitteren als haar humanitaire geest.

amal Clooney George Clooney albie awards
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.