cara-delevingne-over-acteren-modellenwerk-en-trots-zijn-op-zichzelf-ik-heb-momenteel-veel-liefde-in-mijn-leven-299716
©Calvin Klein

Cara Delevingne is een ongelofelijk multitalent, dat zichzelf bovendien als een kameleon steeds opnieuw uitvindt. We leerden haar kennen als model, vervolgens bleek ze ook te kunnen acteren, presenteren en zingen. Toch keert ze nu even terug voor de lens als model: in de nieuwe Pride 2024-campagne van Calvin Klein om precies te zijn. Wij spraken Delevingne en vroegen naar haar nieuwste projecten en natuurlijk waar ze zelf trots op is.

Multitalent Cara Delevingne

Een jaar geleden stond Cara Delevingne, na een tijdje afwezigheid uit de spotlight, op de cover van de Amerikaanse Vogue. En niet alleen dat. Het model was ook bijzonder openhartig over haar verslavingen en depressies die zo veel impact maakten op haar leven. Ze stelde toen: “Je leven kan veranderen, als je jezelf de kans geeft om echt te zijn wie je bent en in die ongemakkelijkheid te zitten, want mijn god, het is ongemakkelijk!”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Sindsdien zien we de getalenteerde Delevingne gelukkig weer wat vaker verschijnen, vooral als actrice. Zo heeft ze een rol in American Horror Story. Niet haar eerste acteerklus trouwens, ze was ook te zien in Anna Karenina en Paper Towns. Kennelijk smaakte dit alles naar meer, want Delevingne blijft zichzelf ontwikkelen. Zo staat ze nu in het theater met een rol in de musical Cabaret. En laten we niet vergeten dat ze in 2022 ook al een docu-serie maakte: Planet Sex, over gender en identiteit.

Cara Delevingne voor Calvin Klein Pride

Nu keert ze, misschien tijdelijk, terug naar modellenwerk – met een goede reden. Namelijk als het gezicht van de 2024 Pride-campagne genaamd This Is Love, samen met acteur en zanger Jeremy Pope. Naast de Pride-campagnebeelden is er een video, waarbij Delevingne en Pope dansen op Crystal Waters’ 100% Pure Love, samen met modellen en dansers als Stella Maxwell, Monet Lauren, en de Nederlanders Janick Heilijgers en Mauro van de Kerkhof.

De 2024 Pride-collection van Calvin Klein bestaat uit ondergoed en basic items in een waaier aan kleuren. Ook zijn er dit jaar twee limited edition T-shirts uitgebracht samen met goede doelen-partners Transgender Law Center en ILGA World. Calvin Klein sponsort op deze manier elk jaar NGO’s met een focus op LGBTQIA-gelijkwaardigheid en veiligheid. Inmiddels is er al meer dan 240 duizend dollar opgehaald. Wij mochten Delevingne exclusief wat vragen stellen over de Pride-collectie, haar stijl en eventuele terugkeer naar de catwalk. Het antwoord hieronder zal je misschien verbazen.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Cara Delevingne Pride Calvin Klein 2024
©Calvin Klein
Cara Delevingne voor Calvin Klein Pride 2024

Trots op pride

Cara, gefeliciteerd met de campagne. Wat is je persoonlijke band met het merk Calvin Klein?

“Ik ben groot fan van Calvin Klein; het is altijd mijn favoriete ondergoed geweest. Het merk stond absoluut op mijn bucketlist om voor te werken, ik ben dol op hun iconische campagnes en tijdloze basisstukken.”

Waarom is het zo belangrijk voor jou om deel uit te maken van de Pride-campagne anno 2024?

“Ik ben ongelooflijk trots om deel uit te maken van de campagne en een vertegenwoordiger van mijn gemeenschap te zijn via dit grote platform. Ik denk dat het nu meer dan ooit heel belangrijk is dat mensen in de LGTBQIA-gemeenschap en onze bondgenoten hun stem laten horen, zich uitspreken en trots zijn. Hoe meer we stappen vooruitzetten, hoe meer we worden teruggedrongen. Dus onze inspanningen moeten constant en consistent blijven.”

Over ‘pride’ gesproken. Waar ben jij op dit moment trots op?

“Ik heb momenteel veel liefde in mijn leven, dat is echt een geschenk. Ik zit in de laatste weken van mijn podiumdebuut als Sally Bowles in Cabaret: een droom die uitkomt. Ik ben ongelooflijk trots op wat ik in deze productie heb kunnen bereiken. Het was elke avond een ontzettend lonende ervaring met zo’n extreem getalenteerd gezelschap en team.”

De stijl van Cara Delevingne

Wat is je favoriete item uit de Calvin Klein Pride-collectie?

“Het is te moeilijk om er maar één te kiezen. Ik vind het geweldig hoe veelzijdig alle stukken zijn. Het wordt nu warmer in Londen, dus ik zal dan bijvoorbeeld heel blij zijn de hele dag rond te kunnen lopen in boxershorts en een los T-shirt of in het katoenen ondergoed te luieren.”

Hoe zou je op dit moment je persoonlijke look en stijl omschrijven?

“Mijn stijl draait vooral om comfort, daarom ben ik ook zo dol op de stukken in deze collectie. Ik zoek altijd naar items waarin ik me zelfverzekerd, krachtig en toch comfortabel voel.”

Hoe is jouw stijl door de jaren heen geëvolueerd? Wie of wat  inspireerde jou?

“Mijn stijl evolueert voortdurend. Soms vind ik een kledingstuk waar ik geobsedeerd door raak, zoals een jasje, een paar laarzen of sportschoenen. Dan pas ik mijn hele garderobe aan dat kledingstuk aan. Ik ben altijd erg geïnspireerd door de stad waarin ik verblijf, de mensen door wie ik omringd ben of het project waar ik aan werk.”

Catwalkshows en acteren

Over werken gesproken. Als Calvin Klein je vraagt een show te lopen, zou je dat doen of heb je voor altijd afscheid genomen van de catwalk?

“Ik heb zeker niet voor altijd afscheid genomen van de catwalk. Het voelt voor mij als zoveel geluk dat ik verschillende werkzaamheden mag doen, dus ik zie nooit het nut in van de deur voor bepaalde kansen te sluiten. Als Calvin Klein nog een catwalkshow gaat doen, sta ik zeker open voor het gesprek!”

Je speelde onlangs in ‘American Horror Story’, hoe was dat en heb je nog meer acteerklussen gepland?

“Het was geweldig om met Halley Feiffer en het team van American Horror Story te werken. Ik heb altijd al deel willen uitmaken van een Ryan Murphy-show. Ik heb nog een aantal andere projecten waar ik aan werk, maar daar kan ik nog niets over delen.”

Een tijd geleden maakte je de serie ‘Planet Sex’ over gender en seksuele identiteit. Waarom zijn deze onderwerpen belangrijk voor je en hoe blijf je er aandacht op vestigen?

“Iedereen kan zich op een of andere manier met deze onderwerpen identificeren of is erdoor beïnvloed. Het is een individuele reis en ervaring voor iedereen, maar hoe meer we onszelf onderwijzen, hoe meer we onszelf en anderen kunnen helpen of van dienst kunnen zijn. Ik wilde een licht werpen op het spectrum van gender en seksualiteit, omdat ik gesprekken over dit onderwerp wil normaliseren. Hoe gemakkelijker we erover praten, hoe minder mensen zich moeten verstoppen en in verwarring zullen leven.”

De Calvin Klein Pride 2024-collectie is vanaf 29 mei te koop via de website.

Calvin Klein Pride Cara Delevingne
©Calvin Klein
Cara Delevingne voor Calvin Klein Pride 2024