kim-kardashian-en-cara-delevingne-zijn-onherkenbaar-in-de-eerste-trailer-van-american-horror-story-delicate-262668
©Getty Images

Na meer dan anderhalf decennium een vaste waarde op tv te zijn geweest, is het makkelijk om te vergeten dat Kim Kardashian ooit ook een beginnende actrice was. In 2008 was ze te zien in Disaster Movie en daarna speelde ze kleine rollen in Beyond the Break, CSI: NY, Drop Dead Diva en Temptation: Confessions of a Marriage Counselor. Sindsdien heeft ze zich echter grotendeels beperkt tot het spelen van versies van zichzelf op het grote en kleine scherm, met cameo’s in alles van 2 Broke Girls tot Ocean’s Eight. Maar daar komt nu verandering in, want Kim Kardashian speelt een rol in het nieuwe seizoen van American Horror Story.

Kim Kardashian in American Horror Story

Op 10 april plaatste Kim Kardashian een cryptische teaser op Instagram die onthulde dat ze samen met Emma Roberts de hoofdrol zal spelen in het twaalfde seizoen van American Horror Story, dat deze zomer uitkomt. Het nieuwe deel markeert Roberts’ terugkeer in de door Ryan Murphy geleide franchise, nadat ze in vijf eerdere seizoenen te zien was (Coven uit 2013, Freak Show uit 2014, Cult uit 2017, Apocalypse uit 2018 en 1984 uit 2019), en draagt de titel Delicate.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Halley Feiffer, die eerder afleveringen schreef van American Crime Story: Impeachment, neemt de rol van showrunner op zich en baseert volgens The Hollywood Reporter haar scripts deels op Danielle Valentine’s aankomende roman Delicate Condition.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kim Kardashian (@kimkardashian)

American Horror Story: Delicate

De logregel van het boek, dat in augustus in de schappen ligt, luidt: ‘Anna Alcott is wanhopig op zoek naar een gezin. Maar terwijl ze probeert een evenwicht te vinden tussen haar leven als actrice dat steeds meer openbaar wordt en een slopend IVF-traject, begint ze te vermoeden dat iemand veel moeite doet om ervoor te zorgen dat dit nooit gebeurt. Cruciale medicijnen gaan verloren. Afspraken worden verplaatst zonder haar medeweten. Ze weet zeker dat ze gevolgd wordt. En als ze eindelijk zwanger is, breekt iemand bij haar in en steelt de echofoto van haar baby.

Maar ondanks alles wat ze heeft meegemaakt, wil zelfs haar man niet geloven dat iemand verdraaide spelletjes met haar speelt. Dan vertellen haar artsen haar dat ze de baby heeft verloren. Ondanks haar verdriet negeert Anna de ernstig kijkende mannen die haar de les lezen, omdat ze de baby nog steeds voelt bewegen. Geïsoleerd in een afgelegen besneeuwd stadje is Anna er zeker van dat degene die haar volgt, dichterbij komt. En terwijl haar symptomen steeds angstaanjagender worden, vraagt ze zich af wat er precies in haar groeit.’

Sterrencast

Het is nog niet duidelijk wie Roberts en Kardashian zullen spelen, hoewel het netwerk van de show, FX, heeft bevestigd dat de rol van laatstgenoemde speciaal voor haar is geschreven. (Kardashian en Ryan Murphy zijn vrienden en de producent was naar verluidt onder de indruk van haar optreden als Saturday Night Live-host in 2021). In een verklaring aan The Hollywood Reporter beschreef Murphy de rol van Kardashian als “leuk, stijlvol en uiteindelijk angstaanjagend” en voegde eraan toe dat “dit seizoen ambitieus is en anders dan alles wat we ooit hebben gedaan.”

Meer spannend castingnieuws volgde later in april, toen Deadline aankondigde dat Kardashian en Roberts gezelschap zouden krijgen van zowel Only Murders in the Building-ster Cara Delevingne als Pose’s Michaela Jaé Rodriguez, hoewel er nog weinig bekend is over hun personages.

Eerste trailer

Op 20 juli verscheen de eerste teaser met Roberts, Delevingne en Kardashian. Op een huiveringwekkende uitvoering van Rock-a-bye Baby zie je een reeks witharige dansers met zwarte klauwen voordat je overgaat naar ijzingwekkende beelden van het trio met hun felrode lippenstift en overdreven wimpers.

Volgens de teaser is het nieuwe seizoen ‘coming soon‘. Voor Kardashian kan de release het begin zijn van een nieuw hoofdstuk in haar eclectische carrière. Murphy heeft immers een bewezen staat van dienst als het gaat om het binnenhalen van culturele iconen in Hollywood: slechts drie jaar nadat hij Lady Gaga had gecast als bloedzuigende gravin in het vijfde seizoen van American Horror Story was ze de hoofdrolspeler van A Star is Born en sleepte ze kort daarna een Oscar in de wacht. Als Delicate de hype waarmaakt, wie weet wat de toekomst voor Kim in petto heeft.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.