je-raadt-nooit-waar-cardi-bs-bizarre-jurk-bij-de-vmas-van-gemaakt-is-267828
©Getty Images

De rode loper bij de MTV VMA’s, die dinsdagavond plaatsvonden in New Jersey, is een plek om je zo flamboyant mogelijk te kleden. De iconische muziekprijsuitreiking heeft door de jaren heen een aantal wilde modemomenten opgeleverd. Neem bijvoorbeeld Lady Gaga’s vleesjurk in 2010 of Lil Kims paarse tepelplakkerlook in 1999. Hoe gedurfder het modestatement, hoe beter! Rapper Cardi B hield deze modestemming zeker vast met haar eigen rode loper-ensemble ster voor de MTV VMA’s.

Cardi B bij de MTV VMA’s

Zo koos Cardi B voor een sculpturale jurk die was gemaakt van honderden zilveren haarclips.Wie ontwierp zo’n avant-gardistische creatie? De Turks-Britse ontwerper Dilara Findikoglu, die heel veel zilveren clips aan elkaar plakte in een samenhangend patroon. (Het was oorspronkelijk te zien op Findikoglu’s herfst/winter 2023-catwalk als mini-jurk; die van Cardi was waarschijnlijk op maat gemaakt).

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Om haar volledige toewijding aan de visie van de ontwerper te tonen, droeg Cardi, die vanavond haar track Bongos uitvoerde met Megan Thee Stallion, zelfs twee armmanchetten met nóg meer haarclips. Grappig genoeg droeg de ster er geen op haar hoofd. Het eindresultaat was een show-stopping look die zowel campy als futuristisch was. Bovendien was het geheel onverwacht, wat een must is voor een geweldige look voor naar de MTV VMA’s.

Cardi B bij de MTV VMA's 2023
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.