michael-kors-brengt-barefoot-glamour-naar-new-york-met-behulp-van-sterrencast-267805
©Spotlight

Gevestigd New York mode-icoon Michael Kors bracht zijn kenmerkende glamourstijl opnieuw naar New York Fashion Week. En dat deed de ontwerper niet alleen met een iconische NYC-backdrop (Domino Park in Brooklyn met uitzicht over de skyline van Manhattan), maar ook met een met sterren bezaaide modellencast. Van Irina Shayk tot Ashley Graham en de Nederlandse Imaan Hammam: supermodellen belichaamden een ongedwongen en tegelijk chique Michael Kors-look voor lente/zomer 2024. Een stijl die de ontwerper geheel toepasselijk barefoot glamour noemt.

Michael Kors lente/zomer 2024

Wat ‘blotenvoeten glamour’ inhoudt horen we je denken? Een stijl die praktisch en comfortabel is, maar nog steeds de allure uitstraalt zoals we van Kors gewend zijn. De show vierde de glamour van een zomerse trip: de romantiek van blauwe luchten, zwoel zomerweer en zonnige dagen. “Dit seizoen nemen we iedereen mee op vakantie”, zegt ontwerper Michael Kors. “Het gevoel van er even tussenuit gaan en de romantiek van een glamoureuze trip vol geraffineerd en chic optimisme”, aldus de ontwerper over zijn lente/zomer 2024-collectie.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Modellen liepen langs de dromerige locatie aan de East River die uitkijkt over Manhattan in outfits met veel jaren zestig en zeventig referenties. Korte zomen, veel gouden accenten (Studio 45 but make it summer fashion) en kant. Camel was de kleur die we het meest spotten en bleek de ultieme tint die zowel casual als chic gedragen kan worden.

Die jaren zestig-invloed kwam ook uit een persoonlijke inspiratiebron. De collectie was gedeeltelijk geïnspireerd op de stijl van Michael Kors’ moeder, die recentelijk overleed. Kors vertelde dat haar zomergarderobe in de sixties de ultieme combinatie was tussen stijl en functionaliteit en dat hij dit vertaalde naar zijn eigen label anno nu.

Sterrencast

Dan de cast, die was net zo glamoureus als de collectie en de locatie. Nederlandse modellen als Vogue’s covermodel Felice Noordhoff en Mila van Eeten liepen mee in de show en werden vergezeld door een grote groep supermodellen. Emily Ratajkowski, Ashley Graham, Irina Shayk, Natasha Poly, Mariacarla Boscono en Imaan Hammam liepen met de zon op hun gezicht en de wind door hun haren over de kade, die iets weg had van een zomers vakantieoord.

Italiaans topmodel en Michael Kors-regular Vittoria Ceretti opende de show en Anok Yai liep als laatst over de idyllische catwalk. Op de vraag wat Michael Kors voor hen betekent en waarom ze graag met hem werken, stelt Irina Shayk tegenover WWD: “De collecties zijn altijd leuk, sexy, elegant en modern.” Ashley Graham voegt daaraan toe: “Hij is altijd klassiek, iconisch en schiet altijd precies raak, no matter what.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Michael Kors (@michaelkors)