cate-blanchett-bewijst-opnieuw-in-armani-dat-ze-de-koningin-van-de-rode-loper-is-258460
©Getty Images

Cate Blanchett deed dit jaar al een aantal keer aan recyclen op de rode loper. Van het Alexander McQueen-pak met pofmouwen dat ze droeg bij de London Critics’ Circle Awards tot de Maison Margiela-jurk bij de BAFTA’s, die ze in 2015 debuteerde tijdens de Oscars.

Cate Blanchett gaat voor Armani

Nu heeft de actrice opnieuw bewezen dat ze de koningin van de rode loper én het recyclen is, met een paillettenjurk van Armani Privé met halternek – voor het eerst gedragen tijdens de SAG Awards in februari – en nu tijdens de Fragrance Foundation Awards. Deze keer bevatte de jurk een op een harlekijn geïnspireerde halslijn, ter vervanging van de kanten die we eerder dit jaar zagen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Blanchetts originele jurk van de SAG Awards had zelfs al een duurzame boodschap: het kant was gerecycled van een oude Armani Privé-jurk die ze eerder droeg bij de Golden Globe Awards in 2014 en bij het filmfestival van Cannes in 2018.

Niet de eerste keer 

Hoewel de Tár-ster haar toewijding aan milieuvriendelijke mode dit jaar versterkte, was het niet de eerste keer dat ze looks recyclede op de rode loper. De actrice droeg een hele reeks looks opnieuw op het filmfestival van Venetië in 2020, waaronder het lijfje van een bewerkte jurk van Alexander McQueen.

De belangrijkste les? In de woorden van Blanchetts stylist Elizabeth Stewart: “Koester en draag je kleding opnieuw.” Ook laat Blanchett op deze manier zien dat recyclen zeker sexy kan zijn.

Cate Blanchett op de rode loper van de SAG Awards
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.