catherine-holstein-van-khaite-opnieuw-benoemd-tot-ontwerper-van-het-jaar-tijdens-cfda-awards-2023-274162
©Getty Images

Catherine Holstein, oprichter, creatief directeur en ontwerper van Khaite, wint voor het tweede jaar op rij de Amerikaanse Womenswear Designer of the Year tijdens de CFDA Awards 2023. De award voor International Designer of the Year ging naar Jonathan Anderson voor JW Anderson en Loewe. We zetten alle winnaars van de prestigieuze modeprijzen op een rij.

Catherine Holstein is ontwerper van het jaar

Holstein nam het op tegen Joseph Altuzarra voor Altuzarra, Christopher John Rogers, Raul Lopez voor Luar en Tory Burch. De ontwerper startte haar merk Khaite in 2016, nadat ze eerder werkte voor Gap en Vera Wang. In 2019 nam Khaite een grote vlucht, mede doordat Katie Holmes in kleding van het merk werd gespot. Voor de items die de actrice droeg, ontstond een flinke wachtlijst. Tegenwoordig kan Khaite beroemdheden als Hailey Bieber, Kaia Gerber en Meghan Markle tot haar fans rekenen. Evenals Kendall Jenner, die onlangs nog haar verjaardag vierde in een jurk van het New Yorkse label.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Ook The Row viel opnieuw in de prijzen. Het luxe modelabel van Mary-Kate en Ashley Olsen is voor het vierde(!) jaar op rij de Amerikaanse Accessory Designer of the Year. Helaas waren de Olsen Twins zelf niet van de partij om de award in ontvangst te nemen.

Serena Williams, Gwyneth Paltrow

Naast prijzen voor ontwerpers werd ook een award uitgereikt voor mode-icoon van het jaar. Vorig jaar werd deze award gewonnen door Lenny Kravitz. Dit jaar ging Serena Williams, die zowel op de tennisbaan als daarbuiten een grote stijlinspiratie is, er met de winst vandoor. In een statement liet Williams weten: “Al sinds ik een klein meisje was, heb ik mode gebruikt als uitlaatklep om mezelf te uiten. Ik heb zoveel plezier gehad met het leren van mijn stijl en het laten veranderen naarmate mijn leven zich ontwikkelde, maar ik heb me altijd aan één ding trouw gehouden: mode is voor iedereen, ongeacht je maat, ras of inkomen.”

Vorig jaar, tijdens de zestigste verjaardag van het CFDA, werd ook een nieuwe award in het leven geroepen: de Innovation Award, die in samenwerking met Amazon Fashion werd uitgereikt. Kim Kardashian mocht toen het eerste beeldje in ontvangst nemen voor haar merk Skims. Dit jaar reikte de realityster en ondernemer de prijs uit – en wel aan Gwyneth Paltrow voor haar wellness- en lifestylemerk Goop.

CFDA Awards 2023: alle winnaars op een rij

CFDA’s 2023 Fashion Icon Award

Serena Williams

The International Designer of the Year

Jonathan Anderson voor JW Anderson en Loewe

The Board of Directors Tribute

Vera Wang

American Emerging Designer of the Year

Rachel Scott voor Diotima

Geoffrey Beene Lifetime Achievement Award

Maria Cornejo voor Zero Maria Cornejo

Innovation Award

Gwyneth Paltrow voor Goop

American Accessory Designer of the Year

Ashley en Mary-Kate Olsen voor The Row

Environmental Sustainability Award

Mara Hoffman

Founder’s Award in Honor of Eleanor Lambert

Domenico De Sole

American Menswear Designer of the Year

Willy Chavarria voor Willy Chavarria

The Media Award in Honor of Eugenia Sheppard

Alina Cho