clothes-for-progress-en-pop-lanceren-collectie-voor-dringende-hulp-in-somalie-en-nigeria-230320
©Clothes for Progress

Belangrijk en mooi modenieuws: het inzamelingsplatform Clothes for Progress en Amsterdams modelabel Pop Trading Company lanceren hun Better Together-collectie tijdens een fundraising night in Café40. Tijdens dit evenement presenteren ze hun gezamenlijke collectie, waarvan alle opbrengsten naar de lokaal beheerde Somalische en Nigeriaanse humanitaire fondsen van de VN gaan. Het doel: dringende hulp bieden aan gemeenschappen die het hardst getroffen worden door de toenemende gevolgen van klimaatverandering. Hier lees je meer over de bijzondere samenwerking.

Clothes for Progress en Pop Trading Company

Dat zwarte levens er ook toedoen wanneer de hashtag #blacklivesmatter niet trending is, weet Clothes for Progress als geen ander. Het platform werd in 2020 opgericht en haalt sindsdien geld op voor goede doelen die in verbinding staan met de Black Lives Matter-beweging. Clothes for Progress slaat nu de handen ineen met Pop Trading Company. Dit merk vindt haar oorsprong in skateboarden en mengt deze met tijdloze mannenkleding.

Wat kun je verwachten?

Tijdens de avond zal een collectie van overgedrukte tees, shirts, polo’s en hoodies verkocht worden ter ondersteuning van de lokaal beheerde Somalische en Nigeriaanse humanitaire fondsen van de VN. Alle items bevatten een print van een lege plastic waterfles. Hiermee wordt verwezen naar de extreme droogtes in Somalië en de overstromingen in Nigeria ten gevolge van klimaatverandering. De collectie bestaat uit deadstock (items die niet zijn gebruikt of gedragen, red.) en prototypes. Deze items zijn met de hand bedrukt met milieuvriendelijke inkt door Twee Jongens in Amsterdam.

Waar vindt het plaats?

De benefietavond vindt plaats op 10 november in hartje Amsterdam, vanaf 18.00 uur. Te weten: Café40. Het café aan de Oudeburgsteeg 7 doneert een deel van de opbrengsten (door consumpties, red.) aan het goede doel MiGreat, dat pleit voor veilige migratie en kansen biedt aan asielzoekers. Het motto van Café40 is: ‘De binnenstad hoort bij iedereen’. Kortom: iedereen is welkom.

De samenwerking behelst dus méér dan enkel T-shirts met een plastic waterfles erop: iedere betrokken instantie probeert een verschil te maken. En zeg nu zelf, shoppen is veel leuker wanneer het een goed doel heeft. Fashion with a cause!