van-edgy-tot-klassiek-dakota-johnson-leidt-een-dubbel-modebestaan-284749
©Getty Images

Dakota Johnson onthulde onlangs tijdens SNL haar wat cynische mening over journalisten: “Ik zeg dingen en dan schrijven zij het op.” De Amerikaanse actrice zal echter minder sceptisch zijn over de positieve modereportages over haar. De Madame Web-ster straalt momenteel in een chique, volledig zwarte garderobe tijdens de promotour van de Marvel-film, die haar sterke punten goed tot hun recht laat komen. In de woorden van haar stylist Kate Young: “Ze heeft het lichaam van de beste stripper.” Lees hier over de stijl van Dakota Johnson, die zich blijft ontwikkelen.

De stijl van Dakota Johnson

Johnsons klassieke kledingstukken van Khaite, maxi-jurken van Mônot, vintage ‘naakte’ Alaïa-jurken, Tom Ford-jumpsuits uit de jaren zeventig, tijdloze Wardrobe.NYC-bandeaus en gedeconstrueerde LaQuan Smith-minis passen allemaal in Youngs formule voor Dakota, die ze na haar Fifty Shades-dagen heeft aangenomen: “Klassiek, minimaal, elegant, met een klein beetje fashion voor overdag. Ze ziet er geweldig uit in eenvoudige dingen, omdat haar lichaam zo mooi naturel is.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Haar Madame Web-looks laten zien dat zwart nooit saai is – voeg gewoon een paar Bottega-muiltjes of Belperron-ringen toe. Maar haar outfits voor overdag laten iets anders zien. Dan volgt ze haar gebruikelijke formule van Re/Done-denim en Saint Laurent-jacks gestyled met leren Loewe-jassen, Gucci-tassen, opa-breisels van Bode, Bottega Edgy-zonnebrillen en corduroy broeken van Celine. Die combineert ze vervolgens met grijze hoodies, Tippex-witte Linnea Lund-beanies en groene sjaals. Ze zou bijna voor Dua Lipa door kunnen gaan.

Dit parallelle leven van edgy looks overdag naar LBD’s en body’s voor ’s avonds zorgt voor een ander soort modeverhaal voor Johnson, dat past bij haar nieuwe hoofdstuk als Marvel pin-up. Ze is nu iemand die niet bang is de sexy kant van de superheldenstijl te omarmen of ons een curveball toe te werpen om te laten zien dat ze de vinger aan de pols heeft. “Dakota houdt van kleding”, aldus Young. “Dat doen niet alle actrices.” Dat blijkt wel uit de manier waarop Johnson zowel een boss bitch Versace-rokkostuum als een zwierige jurk draagt. Of ze het nu leuk vindt of niet, ze geeft journalisten nou eenmaal altijd iets om over te schrijven.

Dakota johnson
©Getty Images
stijl Dakota johnson
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.