worden-witte-pantys-echt-een-ding-alles-lijkt-te-wijzen-op-een-nieuwe-trend-284549
©Spotlight

De panty heeft een moment. Natuurlijk zijn panty’s altijd een staple item geweest, maar de afgelopen tijd krijgt het item extra veel aandacht – van de rode panty tot een heropleving van gekleurde panty’s in het algemeen. Na het zien van verschillende nieuwe collecties wordt nu duidelijk dat er nóg een variant een comeback maakt: de witte panty. We spotten ‘m al op de catwalk van onder meer Chanel, en op straat poppen. Maar de grote vraag is: gaan we ‘m ook daadwerkelijk dragen?

Witte panty’s tijdens fashion week

Het eerste waar ik aan denk bij een witte panty, is het zeroes-tijdperk, toen witte (gecropte) leggings helemaal in waren – en ik kan je vertellen, dat is een onbehaaglijk gevoel. Laat ik je maar meteen geruststellen: de witte panty anno 2024 heeft níet dezelfde vibe. Het tegenovergestelde juist.

Het nieuwe modejaar werd (na de mannenmodeweek) ingeluid met de Coutureweek in Parijs. Het was specifiek de show van Chanel die een soort letterlijke clean white slate was voor het begin van 2024: bijna alle looks op de catwalk bestonden uit witte, crèmekleurige of roze ontwerpen. De grote gemene deler van alle outfits? Letterlijk alle modellen liepen over de catwalk in witte panty’s, die de outfits een chique en matching twist gaven. Wat blijkt? Het witte ontwerp is een soort modesynoniem voor de frisse start die we aan het begin van een nieuw (mode)jaar wel kunnen gebruiken.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Dat de witte panty niet altijd chic hoeft te zijn, bewees Maison Margiela – een modehuis met een tegenovergestelde stijl ten opzichte van Chanel. Hoewel de panty’s daar meer iets weg hadden van maillots, waren er genoeg witte benen te spotten tijdens de coutureshow – maar dan wel op een grungy manier. En deze week spotten we de witte panty opnieuw, tijdens Copenhagen Fashion Week, bij de show van OpéraSport. Daar werd de panty gecombineerd met een oversized bomberjack en een zwarte rok, voor een interessante look.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

OpéraSport herfst/winter 2024, Chanel Couture lente/zomer 2024
©Spotlight
OpéraSport herfst/winter 2024, Chanel Couture lente/zomer 2024

Nieuwe trend?

Naast modellen op de catwalk zien we ook steeds vaker streetstylers in witte panty’s verschijnen. Zo spotten we Gigi Hadid al enige tijd geleden in een crispy winter white outfit, inclusief matching panty. Maar ook de streetstylelooks tijdens de Coutureweek en Copenhagen Fashion Week, die nu aan de gang is, bevatten hier en daar een witte variant, die onder warme wollen jassen uitpiepen. Dus ja, het lijkt alles weg te hebben van een nieuwe trend.

Hoewel het misschien niet het meest voor de hand liggende item is wanneer je een look samenstelt, bewijst de witte panty een stijlvolle, frisse twist te geven aan je outfits. Dus als je outfit een opfrisbeurt kan gebruiken, grijp dan eens voor de verandering naar een witte in plaats van een standaard zwarte variant.

Witte panty's trend
©Getty Images
Monica Ainley en Gigi Hadid in witte panty's

Wolford-panty

Wolford panty
©de Bijenkorf

Ribpanty (70 denier), € 45

Panty van Swedish Stockings

Witte panty van Swedish Stockings
©Swedish Stockings

Premium panty, € 29

Calzedonia-panty

Calzedonia witte panty
©Calzedonia

Witte panty (50 denier), € 7,95

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.