tule-pastels-en-witte-pantys-balletcore-viert-hoogtij-bij-de-lente-zomer-2024-coutureshow-van-chanel-283366

De Parijse coutureweek is in volle gang, met grote – en druk door A-listers bezochte – shows. Waar Schiaparelli en Dior de hoogtepunten van de eerste dag vormden, is Chanel de headliner van dag twee. Virginie Viard, creative director van het Franse modehuis, stuurde opvallende couturelooks de catwalk op met, zo lijkt het, een duidelijk idee in gedachten: Balletcore is here to stay. Hieronder vijf hoogtepunten van Chanel couture lente/zomer 2024.

Chanel couture lente/zomer 2024

Van Chanel-ambassadeur Margaret Qualley die voor de nodige starpower zorgde door de show te openen, tot de reeks prinsessenjurken en meisjesachtige silhouetten die we daarna te zien kregen – dit wil je onthouden van Chanel couture lente/zomer 2024.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Margaret Qualley opent de show

De show opende met een bekend gezicht op de runway. Niemand minder dan Margaret Qualley stapte de catwalk op in een volledig witte look, bestaande uit een bouclé jasje met tule harlekijnkraag, een semi-transparante rok en een witte panty. De actrice stond al eens eerder op de catwalk van Chanel: ze sloot de couture herfst/winter 2021-show van het modehuis als bruid.

Margaret Qualley op de Chanel-catwalk
©Spotlight
1/5
Native Share

Balletcore

Wat direct opvalt aan Chanels lente/zomer 2024-collectie, is Balletcore. De trend – waarbij de focus gelegd wordt op typische ballerina-stijlkenmerken zoals tule, beenwarmers, bolero’s, balletpumps en panty’s en leggings – won in de zomer en het najaar van 2022 aan populariteit en is sindsdien nog niet verdwenen. De tule rokken, witte panty’s en vele pastelkleuren bij Chanel bewijzen dat Balletcore de komende tijd een blijvertje is.

Chanel couture lente/zomer 2024
©Spotlight
2/5
Native Share

Weelde aan tule

Het grootste kenmerk van Balletcore dat als een rode draad door Chanels couturecollectie loopt? De weelde aan tule. In bijna alle looks komt de doorschijnende stof terug – in de vorm van rokken, tops en pantalons, maar ook door middel van subtiele details als kragen, zoomlijnen en halve handschoenen (een knipoog naar Chanels voormalige creative director Karl Lagerfeld, die groot fan was van het accessoire).

Veel tule op de Chanel-catwalk
©Spotlight
3/5
Native Share

Puffy silhouetten

Chanel staat bekend om haar klassieke stijlen, met als grootste voorbeeld het eigen mantelpak dat inmiddels duizenden versies kent. De meest recente couturecollectie van het modehuis bevat echter opvallend veel niet-traditionele silhouetten, zoals puffy blouses en ‘opgeblazen’ stukken, uitgevoerd in zoete tinten en versierd met meisjesachtige elementen zoals tule en applicaties.

Chanel couture lente/zomer 2024
©Spotlight
4/5
Native Share

Prinsessenjurken

De tule in de collectie neemt ook grootse proporties aan in de vorm van lange, wijde rokken en heuse prinsessenjurken. Voor de high fashion-belle van het couturebal.

Chanel couture lente/zomer 2024
©Spotlight
5/5
Native Share