een-ode-aan-de-parisienne-5-hoogtepunten-van-chanels-romantische-coutureshow-260448

De couturespektakels van Chanel mogen dan doorgaans plaatsvinden in het Grand Palais, voor de herfst/winter 2023-coutureshow maakte het Franse modehuis een uitstapje naar de oevers van de Seine. Daar toonde creative director Virginie Viard een collectie vol verfijnde vrouwelijke looks met pit, geïnspireerd op de typisch Parijse allure. Noem het een liefdesbrief aan de Parisienne, met strakke silhouetten, fruit- en bloemenpatronen en een vleugje jaren 70-coolness.

Chanel couture herfst/winter 2023

Voorafgaand aan de show tijdens Paris Couture Fashion Week onthulde Chanel een korte film – geregisseerd door Karim Sadli – ter ere van de collectie. Daarin zagen we Frans icoon en ambassadrice van het huis Vanessa Paradis die de Parijse allure belichaamt, gehuld in de nieuwste couturecreaties van Chanel. Het was echter een ander Frans icoon dat de show opende: zo zette Caroline de Maigret als eerste voet op de roze gekleurde stenen langs de Seine, gevolgd door bekende modellen als Vittoria Ceretti, Jill Kortleve en Mona Tougaard.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Benieuwd naar wat de show nog meer voor ons in petto had? Ontdek hieronder de vijf hoogtepunten van Chanel couture herfst/winter 2023.

Caroline de Maigret opende de show

Zoals hierboven al genoemd opende niemand minder dan Caroline de Maigret de coutureshow van Chanel. Dat deed het Franse mode-icoon in een donkere enkellange jas, gemaakt van de iconische tweedstof van het Franse modehuis. Met de Eiffeltoren en Bateaux Mouches op de achtergrond kunnen we ons bijna geen beeld voorstellen dat meer Parisienne schreeuwt dan dit.

Caroline de Maigret opent de show van Chanel
©Spotlight
1/5
Native Share

Catwalk in Chanel-roze

Voor Chanels couturepresentatie kleurden de stenen aan de oevers van de Seine in verschillende tinten roze. Het resultaat was een catwalk die perfect paste bij de vele romantische looks. Neem bijvoorbeeld de vele bloemenpatronen die deden denken aan geschilderde stillevens.

De roze catwalk van Chanel couture herfst/winter 2023
©Spotlight
2/5
Native Share

Fonkelende mantelpakken

Als een van Chanels moderne signatures kon een flinke dosis glitter niet ontbreken in de collectie. Klassieke mantelpakken van het huis kregen een glamoureuze twist dankzij fonkelende pailletten, glinsterende knopen en glanzende stoffen.

Fonkelende mantelpakken bij Chanel couture herfst/winter 2023
©Spotlight
3/5
Native Share

Bloemenmand, but make it Chanel

Deze keer geen Chanel-tassen op de catwalk, zoals nieuwe versies van de 2.55 of heuse micro-tassen in de vorm van gokautomaten of racehelmen. Wat we echter wél zagen, waren rieten manden met daarin weelderige boeketten. Het ideale accessoire voor een wandeling langs de Seine, aldus het modehuis.

Bloemenmanden bij Chanel couture herfst/winter 2023
©Spotlight
4/5
Native Share

Ode aan de (jaren 70-)Parisienne

Die liefde voor bloemen werd doorgetrokken naar complete Pariesienne-looks met een seventies vibe. Denk aan asymmetrische jurken, luchtige blouses en hoofdsjaals – allemaal uitgevoerd in diverse bloemenprints. Het waren stuk voor stuk outfits die een jonge Jane Birkin niet hadden misstaan.

De jaren 70-Parisienne op de catwalk bij Chanel
©Spotlight
5/5
Native Share