ik-heb-een-nieuwe-obsessie-met-opvallende-riemen-als-key-item-voor-een-goede-look-283852
©Khaite

Minimalisten zullen zich gegarandeerd herkennen in deze dagelijkse struggle: ga ik nu wéér een jeans met een T-shirt dragen? En: hoe maak ik mijn outfits interessanter zonder dat het té wordt? Kleur is voor mij vaak geen optie, en opvallende schoenen en tassen zijn niet per se een go-to oplossing. Maar toen zag ik plots verschillende mensen in ingetogen, simpele looks met een riem voorbijkomen, die gelijk in mijn oog sprongen. Van een opvallende riem met enorme zilveren studs tot een leren variant met grote gouden applicaties: hoewel het tegen mijn minimalistische stijlgevoel inging, vroeg ik me af of dit de oplossing zou kunnen zijn voor mijn stylingvraagstuk. Spoiler alert: dat is het.

De kracht van een opvallende riem

Je hebt mensen die het liefst investeren in tassen, mensen die het liefst investeren in accessoires en mensen die het liefst investeren in schoenen. Ik val zelf duidelijk in die laatste categorie, en ben nooit iemand geweest die de waarde inziet van het aanschaffen van bijzondere accessoires – al helemaal niet van riemen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Eerder zou ik de riem omschrijven als iets functioneels; een riem was tot voor kort een cadeau dat ik alleen kocht voor mijn vader of vriend, en niet per se iets waar ik zelf mijn geld aan zou spenderen. Ik zag heus wel dat een riem iets met je look kan doen, maar ik kon me niet voorstellen dat het zoveel verschil zou maken als dat de prijs van sommige ontwerpen impliceert. En dus besloot ik: investeren in een bijzondere riem van hoge kwaliteit is gewoon niks voor mij – dat geld kan ik beter aan een paar schoenen uitgeven. En ik denk dat ik voor veel mensen spreek; de kracht van een goede riem wordt vaak onderschat.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lizzy Hadfield (@lizzyhadfield)

Toch bleven de beelden van de looks bestaande uit een jeans, T-shirt en opvallende riem in mijn hoofd zitten die ik zag bij enkele van mijn favoriete stijl-savy mensen als Leandra Medine en Lizzy Hadfield, en favoriete merken als Khaite en By Malene Birger. Ik nam mezelf voor een experiment te doen en kocht een bijzondere (nogal dure voor mijn standaard) riem. Alles voor de mode – het is tenslotte niet de eerste keer dat ik een dure aankoop doe voor een experiment. De vorige keer ’testte’ ik Phoebe Philo’s eerste collectie.

Key-item

Je raadt het misschien al: de riem die ik kocht, blijkt een groot succes. Hoewel ik natuurlijk wist dat ik het ontwerp mooi zou vinden – anders had ik ‘m niet gekocht – viel me gelijk de kwaliteit van het accessoire op; de riem is van een goede, zware kwaliteit leer. Toen ik hem paste op mijn standaard jeans-met-T-shirt-look, zag ik gelijk wat ik al vermoedde: de reden dat de beelden in mijn hoofd bleven zitten, had inderdaad alles te maken met de riem. Zonder dat je een statement hoeft te maken met opvallende kledingstukken, schoenen of sieraden, zorgt een riem ervoor dat je outfit nét wat interessanter wordt op een vrij ingetogen manier.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leandra Medine Cohen (@leandramcohen)

Sinds ik de riem aanschafte, heb ik hem al ontzettend veel gedragen. Niet alleen op een jeans, maar ook op een blazer, een jurk en chiquere pantalon. Ik ben zo fan, dat ik bijna in nóg een ontwerp zou willen investeren. Misschien een beetje girl math dit, maar wanneer je in een opvallende riem investeert, hoef je minder kleding en schoenen te kopen. De riem fungeert namelijk als key-item, en kan je look volledig veranderen of een totaal andere vibe geven. En dan heb je ook nog die ontwerpen die je hele (nog steeds ingetogen) outfit maken.

Kortom, een opvallende riem kan de perfecte dosis coolness bieden die ik soms mis in een minimalistische look. En de riemen in dit lijstje, van de bovengenoemde Khaite en By Malene Birger varianten tot ontwerpen van Déhanche en Anderson’s, doen precies dat.

Mango-riem

Mango riem
©Mango

Nepleren riem, € 19,99

By Malene Birger-riem

By Malene Birger riem
©By Malene Birger

Riem van leer, € 190

Riem van The Frankie Shop

The Frankie Shop riem
©de Bijenkorf

Riem van leer, € 97

Sandro-riem

Sandro riem
©de Bijenkorf

Leren riem, € 125

COS-riem

COS riem
©COS

Leren riem met studs, € 79

Riem van Anderson’s

Anderson's riem
©Net-a-Porter

Riem met goudkleurige details, € 140

Saint Laurent-riem

Saint Laurent riem
©de Bijenkorf

Double buckle riem met crocostructuur, € 495

Lemaire-riem

Lemaire riem
©Matches Fashion

Western riem, € 220

Déhanche-riem

Dehanche riem
©Net-a-Porter

Brancusi-riem, € 485

Riem van Raey

Raey studded riem
©Raey

Studded riem, € 150

Khaite-riem

Khaite Benny belt
©Khaite

Leren Benny-riem, € 540

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.