kijk-binnen-in-de-gloednieuwe-dior-boetiek-op-de-dam-in-amsterdam-236372
©Jonathan Taylor

Amsterdam is een Dior-boetiek rijker. Liefhebbers van het Franse modehuis konden uiteraard al terecht in de boetiek op de P.C. Hooftstraat, maar sinds kort kun je ook in hartje centrum blijven voor de ultieme Dior-beleving. Zo heeft een gloednieuwe boetiek haar deuren geopend op de Dam, op de hoek waar Amsterdams beroemdste plein overgaat in het Damrak. Wat je kunt verwachten? Drie verdiepingen waar je compleet wordt ondergedompeld in de wereld van Dior.

Nieuwe Dior-boetiek in Amsterdam

Het iconische gebouw – dat zich tegenover De Bijenkorf bevindt, waar tevens een Dior-shop te vinden is – is zorgvuldig uitgekozen door het Franse modehuis. Het is niet alleen gelegen op een van de prominentste plekken van Amsterdam, maar met zijn rode bakstenen weerspiegelt het ook de traditionele Nederlandse architectuur.

Eenmaal binnen vergaap je je aan het interieur, dat voorzien is van zachte accenten in wit, beige, goud en subtiel roze. De stijlvolle setting omvat niet alleen vaste waarden van het modehuis, zoals de parketvloer in Versailles-stijl en het typerende Cannage-motief op grote wandpanelen, maar is ook bezaaid met designmeubels en sculpturale werken van kunstenaar Tony Jouanneau.

Drie verdiepingen vol Dior

Verspreid over de drie verdiepingen vind je de uiteenlopende collecties van Dior, van dames- en herenmode tot schoenen en lederwaren. Op de begane grond schittert momenteel de betoverende Cruise 2023-collectie van het modehuis, die afgelopen juni geshowd werd in de Spaanse stad Sevilla. De collectie is een eerbetoon aan de Andalusische cultuur en het vakmanschap uit de Zuid-Spaanse streek.

Fans van de iconische tassen en schoenen van het modehuis kunnen terecht op de eerste verdieping, waar genoeg Saddle-bags, Lady Diors en Dior Book-totes te bewonderen zijn. Op de tweede verdieping staat de herenmode centraal, omgeven door hypnotiserende blauwtinten. Ook noemenswaardig zijn de paskamers: met hun indrukwekkende omvang (verwacht een gemiddelde slaapkamer) is er genoeg ruimte om in alle rust rond te paraderen in de ontwerpen van Maria Grazia Chiuri en Kim Jones.

Bekijk hieronder de beelden van de nieuwe Dior-boetiek op de Dam in Amsterdam.

Interieur van de Dior-winkel
©Jonathan Taylor
Dior ready-to-wear
©Jonathan Taylor