dior-onthult-capsulecollectie-in-cairo-samen-met-tremaine-emory-van-denim-tears-233337
©COURTESY OF DIOR

Vrijdag lanceert menswear creatief directeur Kim Jones samen met Tremaine Emory, oprichter van Denim Tears en creatief directeur van Supreme, een capsulecollectie in Caïro.

Dior Men capsulecollectie 

Dat Kim Jones een meester is in samenwerkingen, laat de creatief directeur opnieuw zien. Eerder werkte hij met Sacai, Kaws en Daniel Arsham aan collecties voor de mannenlijn van Dior. En tijdens de meest recente resortshow van Dior in Los Angeles gaf gastontwerper Eli Russell Linnetz van het merk ERL de collectie een vleugje California couture.

Nu is het de beurt aan Tremaine Emory. Tijdens een evenement in het Grand Egyptian Museum in Caïro onthult Dior vrijdagavond een nieuwe capsulecollectie die samen is ontworpen met de oprichter van workwear-merk Denim Tears. Dit gebeurt een dag voordat de herfst 2023-collectie van de mannenlijn te zien zal zijn in de piramides van Gizeh in Al Haram. In een verklaring laat Dior weten: ‘Deze lijn viert de inventiviteit van het huis van Dior en de kracht van zijn creatieve dialogen.’

Tremaine Emory 

Samenwerkingen aangaan is ook Tremaine Emory niet vreemd. De ontwerper richtte zijn merk Denim Tears op in 2019. Met zijn label onderzoekt Emory de geschiedenis van katoen en slavernij in Amerika. Dit doet hij middels collabs met merken als Asics, Converse en Uggs. In juli dit jaar bracht Denim Tears ook een tweede collectie uit met Levi’s. De collectie is een eerbetoon aan de eeuwige erfenis van de Gullah Geechee; afstammelingen van Afrikanen die tot slaaf waren gemaakt op plantages langs de Atlantische kust.

In februari 2022 werd Emory aangesteld als creative director van Supreme. In zijn tijd bij Louis Vuitton werkte Kim Jones ook samen met dit streetwearmerk.