van-neonkleurige-schermen-tot-the-matrix-dit-was-diors-lente-zomer-2024-show-269454

Na de weken in New York, Londen en Milaan raast de modemaand door. Next stop is Parijs, waar op dinsdag traditiegetrouw de show van Dior plaatsvond. Het internationale modepubliek – met sterren als Charlize Theron, Robert Pattinson en Jenna Ortega op de eerste rij – kwam bijeen in de Jardin des Tuileries om de nieuwste collectie van creative director Maria Grazia Chiuri te bewonderen. De hoogtepunten van Dior lente/zomer 2024 zetten we hieronder voor je op een rij.

Hoogtepunten Dior lente/zomer 2024

Van de samenwerking met de Italiaanse visual artist Elena Bellantoni tot een heleboel blote schouders en cleane silhouetten, dit zijn de belangrijkste punten die ons zijn bijgebleven van Dior lente/zomer 2024.

‘NOT HER’

Chiuri staat erom bekend dat ze graag samenwerkt met vrouwelijke artiesten en kunstenaars. Voor de presentatie van haar lente/zomer 2024-collectie voor Dior sloeg de creative director de handen ineen met de Italiaanse visual artist Elena Bellantoni, die voor een pakkend showdecor zorgde. Het interieur van de bekende Dior-box in de Jardin des Tuileries kreeg een neon make-over met schermen die felroze en -geel kleurden en waarop ‘NOT HER‘ te lezen was. Toen de show eenmaal begon, verschenen er ook andere (sarcastische) feministische leuzen op de schermen, zoals ‘Save your marriage, iron properly‘, ‘We want kids but we want roses too‘ en ‘I am not only a mother, wife, daughter, I am a woman‘.

De leuzen op de schermen tijdens de Dior-show
©ANP
1/4
Native Share

Zwart-wit

Opvallend waren het aantal zwarte en witte looks, want grof genomen waren ze dat allemaal. Chiuri springt nooit erg uit de band wat betreft haar kleurkeuze, maar zo’n sober palet hebben we niet vaak gezien. Het zwart en het wit droegen bij aan de cleane silhouetten waar de ontwerper zich op focuste. Uiteraard was ook de beroemde New Look van het modehuis van de partij.

Dior lente/zomer 2024
©Spotlight
2/4
Native Share

Blote schouders

Prominent in de collectie was de blote schouder. We zagen zwarte en witte one-shoulderblouses (met slechts één mouw), maar ook kwam de cold-shoulder (wel twee mouwen, maar met een blote schouder) regelmatig terug. De blouses waren oversized qua vorm en werden gecombineerd met maxirokken en wijde pantalons. Voor een minimalistische zomerlook die niet snel verveelt.

Dior lente/zomer 2024
©Spotlight
3/4
Native Share

‘The Matrix’-vibe

Rode pil, blauwe pil… en zwarte jassen en brillen. The Matrix is niet alleen populair op de mannenrunways, zo blijkt. Op de catwalk van Dior ontstond een heuse The Matrix-sfeer toen modellen hun opwachting maakten in glanzend zwarte jacks, gestroomlijnde zonnebrillen en met strak naar achteren gekamde kapsels. Looks die we niet gewend zijn van het modehuis, maar zeker vaker willen zien.

Dior lente/zomer 2024
©Spotlight
4/4
Native Share