de-everyday-it-boots-voor-op-je-verlanglijst-dr-martens-en-ganni-brengen-samen-schoen-uit-276456
©Courtesy of Ganni

Een samenkomst van everyday coolness en rebellie: Scandinavisch it-label Ganni en iconisch schoenenmerk Dr. Martens brengen samen een schoen uit. Lees hier alles over de nieuwe Jadon-boot.

Dr. Martens x Ganni

Ter ere van het tienjarige bestaan van Dr. Martens’ iconische Jadon-boot, tikte het merk Ganni aan om de schoen in een nieuw jasje te steken. Ganni staat bekend om speelse silhouetten (blouses met grote kragen, dierenprint). Voor deze samenwerking drukte het Scandinavische label zijn stempel op de cultklassieker door het kenmerkende vlinderlogo te combineren met dubbele branding. Het resultaat is een schoen die perfect is voor alledaags gebruik, maar wel met een edgy randje.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Niet alleen het uiterlijk kreeg een update. Ganni verkent next-gen-stoffen via het Fabrics of the Future-platform. De schoen is daarom geremasterd met behulp van gerecyclede materialen, waarbij gerecycled polyester werd vermengd met leervrije materialen. Uiteraard zijn de klassieke gele stiksels waar Dr. Martens bekend om staat bewaard gebleven.

Terug naar de jaren negentig

Voor Ditte Reffstrup, creatief directeur bij Ganni, is de samenwerking een nostalgisch moment. Ze reflecteert: “Dr. Martens brengt me terug naar mijn tienerjaren in de jaren negentig, mijn favoriete tijdperk. Het is een eer om met hen samen te werken aan hun Jadon-boot. We wilden eer betuigen aan de muziekscene, die een grote inspiratie voor me is en altijd aanvoelde als een plek voor verbinding.” Voor de campagne strikten de merken dan ook Franse muzikant en producer Oklou, die werd vastgelegd door Britse fotograaf Grant James-Thomas.

Volgens Darren McKoy, creatief directeur van Dr. Martens is er geen betere manier om het tienjarig bestaan van de Jadon-boot te vieren. Hij deelt: “We vinden het geweldig dat de gedurfde, vooruitstrevende vibe van Ganni perfect aansluit bij onze mood bij Dr. Martens. En dat is wat productontwerp en samenwerken leuk maakt: wanneer de synergieën van twee partners naadloos integreren. Samen hebben we een product gemaakt dat onze beide merken vertegenwoordigt: een samensmelting van het DNA van Ganni en Dr. Martens, met als doel 2023 op een hoogtepunt af te sluiten.”

Je kunt de schoen al op je verlanglijstje voor de feestdagen zetten. De Dr. Martens x Ganni-laars is namelijk vanaf 1 december verkrijgbaar via de website en in geselecteerde winkels.

dr. Martens ganni
©Courtesy of Ganni
dr. Martens ganni
©Courtesy of Ganni