barbie-zou-willen-dat-ze-dua-lipas-schoenen-voor-de-rode-loper-had-261559
©Karwai Tang / Getty Images

Deze Barbie loves Versace. Voor de Europese Barbie-première in Londen woensdag, sierde Dua Lipa de roze loper in een head-to-toe look uit haar eigen Versace ‘La Vacanza’-collectie – een samenwerking met het Italiaanse modehuis. Dat de poster een look draagt uit haar eigen collectie tijdens de première van de Barbie-film, is niet gek, aangezien de collectie Barbiecore schreeuwt. Maar het waren vooral haar strappy, metallic sandalen met vierkante neus die de aandacht trokken.

Dua Lipa bij Barbie-première

Lipa’s look was een soort ode aan de geliefde Y2K-stijl. Haar fonkelende, bijna psychedelische slipdress met vergulden bandjes, gecombineerd met armbanden en chokers vol bedeltjes, straalde Versace’s kenmerkende weelde uit – zij het met een eigenzinnige twist. De hele outfit kwam overigens rechtstreeks van de catwalk (toen gedragen door model Vittoria Ceretti).

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Maar het opvallendste en speelste onderdeel van de look? Lipa’s hakken. De Crystal Butterflies Metallic sandalen, om precies te zijn: hoge hakken met lange touwtjes gevlochten om de kuiten, afgewerkt met blauwgevleugelde, glitterende vlinders (hieronder afgebeeld in het zwart). Schoenen waar Barbie op zijn zachtst gezegd jaloers op zou zijn.

Barbie-zeemeermin

Dat naast Margot Robbie (die er fantastisch uitzag in custom Vivienne Westwood) ook Dua Lipa aanwezig was tijdens de Barbie-première in Londen, is niet zonder reden. De soundtrack van de film bevat namelijk een nummer van Lipa, genaamd Dance the Night. Maar de popster maakt in de film ook een verschijning als zeemeermin-Barbie. En hoewel de slanke pasvorm van de jurk en de metallic afwerking volledig binnen de huidige Mermaidcore-trend passen, zijn Lipa’s sandalen toch echt het onderwerp van onze bovenwaterse dromen.

Schoenen uit de Versace La Vacanza-collectie met Dua Lipa
©Spotlight

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.