dua-lipa-verandert-nog-een-keer-in-mermaid-barbie-voor-de-jacquemus-show-op-capri-301206
©Getty Images

De shows van Simon Porte Jacquemus staan bekend om hun waanzinnige locaties, indrukwekkende front rows vol beroemdheden en hebberigmakende collecties. Zo ook de herfst/winter 2024-presentatie van de Franse ontwerper. Op het dak van het spectaculaire Casa Malaparte op het Italiaanse eiland Capri (de waanzinnige locatie) kwamen onder anderen Dua Lipa, Gwyneth Paltrow, Jennie Kim – die zelfs meeliep in de show – en Vogue-coverster Peggy Gou (een front row vol beroemdheden) bijeen om de nieuwe ‘La Casa’-collectie te bewonderen (hebberigmakende kleding), die het vijftienjarige jubileum van Jacquemus markeerde.

Dua Lipa bij de Jacquemus-show op Capri

De looks van de lucky few die de show mochten bijwonen waren stuk voor stuk om door een ringetje te halen, maar er was er een die extra opviel. Dat was die van Dua Lipa, die voor de zonnige gelegenheid (in Italië schijnt momenteel wél de zon) nog één keer in haar rol van Mermaid Barbie kroop. Zo maakte de zangeres een verschijning in een aquablauwe maxi-jurk uit de nieuwe collectie van Jacquemus. In combinatie met haar rode lokken en bijpassende rode accessoires deed ze denken aan Ariël van De Kleine Zeemeermin, maar dan met een high-fashion twist.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De luchtige zomerjurk met boothals en gedrapeerde stof is een van de center pieces uit de collectie, en komt ook in andere kleuren. Hetzelfde geldt voor haar kersenrode tas, een ontwerp dat ongetwijfeld weer een grote hit gaat worden. Dua maakte haar look af met een paar zwarte sandalen en een blauwe zonnebril, allebei ultiem geschikt voor een weekje vakantie op een luxejacht rondom het Italiaanse eiland.

Bij het zien van Dua’s look wordt één ding duidelijk: wie tot nu toe nog geen zomerkriebels had, heeft ze nu gegarandeerd.

Dua Lipa woont de show van Jacquemus bij op Capri
©Getty Images