we-zagen-emratas-vintage-versace-partyjurk-21-jaar-geleden-ook-al-bij-deze-it-girl-252869
©Getty Images

Na haar betoverende verschijning in Tory Burch op de rode loper van het Met Gala, droeg Emily Ratajkowski niet één maar twee extra looks op de afterparty die ze organiseerde met stylist Carlos Nazario, model Paloma Elsesser, Luar-ontwerper Raul Lopez en fotograaf Renell Medrano. Voor het eerste feest koos het model een transparante korsetlook van Dilara Findikoglu met een op Chanel geïnspireerde riem met de tekst ‘EmRata’. Maar het is de tweede look van Emily Ratajkowski – een paarse vintage paillettenjurk van Versace – die op de social media voor de meeste buzz zorgde.

Emily Ratajkowski in vintage Versace

De betreffende look, uit Versace’s lente/zomer 2002-mannenmodeshow, werd zo’n 21 jaar eerder gedragen door een ander it-girl. Niemand minder dan Chloë Sevigny droeg dezelfde jurk op de Versace Couture launchparty in het Ritz Paris in juli 2002 – een paar maanden na het debuut van het ontwerp op de catwalk. Kort nadat Emily foto’s van de look op Instagram had geplaatst, deelde Sevigny zelf een throwbackfoto van dezelfde jurk op haar Instagramstory.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Het is niet de eerste keer dat Emily Ratajkowski vintage Versace draagt. Zo zagen we het EmRata eerder in een look van Atelier Versace lente/zomer 1992 tijdens het Met Gala van vorig jaar, oorspronkelijk gedragen door model Yasmeen Ghauri op de catwalk. Naast Versace omvat Ratajkowski’s groeiende vintage garderobe ook archiefstukken van modehuizen als Chanel, Armani en Dior.

Chloë Sevigny in 2002 draagt de Versace jurk die Emily Ratajkowski
©Getty Images

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata)