cool-girl-chloe-sevigny-is-de-it-bruid-in-drie-onconventionele-bruidslooks-211994

Als er iemand is die de New Yorkse cool girl-stijl belichaamt, is het wel Chloë Sevigny. De Amerikaanse actrice bewijst met haar gedurfde en onconventionele looks niet alleen een it-girl te zijn, maar ook een it-bride. Chloë stapt in het huwelijksbootje met haar man Siniša Mačković en trouwt in maar liefst drie verschillende, transparante bruidsjurken die het internet overnemen. Hoewel alle drie witte jurken, laat ze zien dat een bruidsjurk allesbehalve traditioneel en ingetogen hoeft te zijn.

Chloë Sevigny’s bruidslooks

Op 15 mei 2022 vieren Chloë en Siniša hun religieus huwelijk tijdens een intieme bruiloft in Connecticut, twee jaar nadat het koppel elkaar het ja-woord geeft tijdens een burgerlijk huwelijk in het stadhuis. Trouwen in een standaard witte jurk is niet aan Chloë besteed. In plaats daarvan gaat de actrice voor maar liefst drie verschillende bruidslooks die de stijl van de moderne bruid weerspiegelen. Geen Valentino of Givenchy voor Chloë, maar gedurfde, sexy jurken gemaakt door de Belgische ontwerper Glenn Martens voor het Franse label Jean Paul Gaultier, een moderne bruidsjurk van Loewe en een kanten catsuit (!) gemaakt door Casey Cadwallader voor Mugler.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Chloë Sevigny (@chloessevigny)

Moderne it-bride

Chloë’s eerste jurk is een ultra sexy Jean Paul Gaultier-jurk van Glenn Martens gemaakt van transparante tule. De bovenkant heeft een volumineuze ruche kraag, die ze tevens draagt als een moderne sluiter over haar gezicht. De jurk is afgewerkt met kant-details en komt uit de haute couture lente/zomer 2022 collectie van het Franse modehuis. Om haar look af te maken kiest de bruid voor een boeket van witte lelies vastgebonden met een lang roze lint. Een romantische en traditionele knipoog bij een ultra-moderne bruidslook.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Humberto Leon (@humberto)

Voor de receptie van het huwelijk verruilt de actrice haar Gaultier-look voor een ontwerp van het modehuis Loewe gemaakt door Jonathan Anderson. De korte witte jurk heeft een vierkante halslijn, golvende mouwen en een sleep van kant. Klinkt traditioneel, maar niets blijkt minder waar. De sleep is geen gewone sleep, maar is vastgemaakt aan één mouw waardoor het geheel een asymmetrische look krijgt. Een traditionele bruidsjurk, but make it fashion.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Klaus Biesenbach (@klausbiesenbach)

Chloë’s laatste look is misschien wel de meest bijzondere in het rijtje. Na het diner kiest de actrice voor een volledig gebroken-wit, kanten catsuit met een ingebouwd korset. Mugler’s ontwerper Casey Cadwallader maakte de waanzinnige outfit die ze draagt tot in de late uurtjes. De onderkant van het pak heeft een flared ontwerp, terwijl de bovenkant een col-vorm heeft gemaakt van kant dat overloopt in de armen. Over een onconventionele bruidslook gesproken.

Chloë bewijst met haar bruidsjurken wederom een grote inspiratie te zijn als het gaat om het vinden van je eigen persoonlijke stijl. Want mode moet fun zijn, en niemand beslist hoe dat er voor jou uit moet zien.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Chloë Sevigny (@chloessevigny)