deze-4-modemerken-van-australian-fashion-week-wil-je-kennen-211872
©Michael Lo Sordo

De Australische modeweek keert voor het eerst terug naar Sydney sinds het land zich weer openstelt voor internationale reizigers. Het nieuwe modeseizoen bevat collecties geïnspireerd op warmere dagen, comfortabele silhouetten en natuurlijke materialen. En hoewel de modeweek plaatsvindt aan de andere kant van de wereld, zijn er verschillende Australische modelabels die internationaal geliefd zijn bij celebs als Kendall Jenner en je favoriete streetstyle-sterren. De kans is dus groot dat je de onderstaande labels die onderdeel zijn van Australian Fashion Week hebt zien langskomen op je Instagram-feed.

4 Australische modelabels die je moet kennen

Australische modelabels zijn de perfecte combinatie tussen een moeiteloze, coole stijl en comfort tegelijk, als je het ons vraagt. Van het minimalistische St. Agni en het duurzame Matteau tot de ingetogen glamour van Michael Lo Sordo en de kleurrijke wereld van Aje. Deze vier Australische modelabels op Australian Fashion Week wil je kennen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MICHAEL LO SORDO (@michaellosordo)

Michael Lo Sordo

Sparkly, clean en minimalistisch. Dat zijn de juiste termen om Michael Lo Sorde te omschrijven. Het Australische merk staat bekend om haar satijnen slip dresses, afgewerkt met fonkelende bandjes en kettingen. Lo Sordo begint zijn gelijknamige merk in 2006 en is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal bekend merk.

Tevens is hij de eerste Australische ontwerper ooit die een Bond girl jurk ontwerpt voor de film No Time to Die. De nieuwe collectie van Lo Sordo zit vol ingetogen Hollywood glam-referenties; van satijnen avondjurken tot semi-transparante tops bedazzled met fonkelende stenen. “Dit jaar staat mijn collectie in het teken van het vieren van lange zomeravonden, de stukken zijn ontworpen om gedragen te worden tijdens magic hour,” vertelt hij aan Harper’s Bazaar Australia/New Zealand.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ST. AGNI (@stagnistudio)

St. Agni

St. Agni is in 2014 opgericht door Lara en Matt Fells in het Australische kuststadje Byron Bay. Het merk is geliefd door haar ingetogen luxe die wordt vormgegeven met minimalistische en stijlvolle basics. Kendall Jenner is meermaals gespot in ontwerpen van St. Agni, en is het merk inmiddels ook een grote favoriet van menig streetstyle-ster.

Tijdens Australia Fashion Week toonde St. Agni eveneens een clean collectie, bestaande uit 90’s trends als strappy tops, doorschijnende slip dresses en midi-rokken met een lage taille. De kers op de taart was de fonkelende bh-top gemaakt van zilveren aaneengeregen kettingen, die geïnspireerd lijkt te zijn op de eerdere Met Gala-look van Zoë Kravitz. Niet gek, dat in een tijdperk waarin 90s minimalisme hoogtij viert, het merk geliefd is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Matteau (@matteau)

Matteau

Matteau is een label geïnspireerd door de kust van Australië. Het merk ontwerpt zwem- en resort wear van hoge kwaliteit gemaakt op een duurzame manier. Denk aan tijdloze items die trends overstijgen. Dit staat ook centraal in hun nieuwste resort show die het merk toonde tijdens Australian Fashion Week. Met zacht kleermakerswerk, fris linnen en relaxte silhouetten brengt het modelabel ons precies de items die we deze zomer allemaal willen dragen.

“Deze collectie biedt een ontsnapping aan de realiteit en aan mooie dagen. Het is een collectie voor vrouwen om zich zelfverzekerd en krachtig, maar toch ontspannen te voelen, waar ze ook zijn,” zo stelt het merk tegenover de Australische Marie-Claire.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Aje. (@_aje_)

Aje

Een ander Aussie-label voor op je radar te hebben is Aje, een merk dat bekend staat om haar kleurrijke jurken in volumineuze silhouetten die je Instagram-feed veroveren. Aje is opgericht in 2008 door beste vrienden Adrian Norris en Edwina Forest om de kloof tussen de modestijl van het strand en de stad te overbruggen. Hun ontwerpen worden dan ook zoals velen Australische labels gekenmerkt door stoere vrouwelijkheid en moeiteloze elegantie.

Tijdens de modeweek toont het label een vrolijke resort collectie, getiteld ‘Sculptura’. “Dit seizoen zochten we inspiratie in de filosofieën van iconische en opkomende beeldhouwers en hoe zij de aarde gebruiken als canvas en kern van hun kunst,” aldus het merk tegenover de Australische Marie-Claire.