een-smoking-zonder-broek-is-volgens-emma-corrin-perfect-voor-de-rode-loper-277697
©Getty Images

Emma Corrin gaat zelden de mist in op de rode loper – of de ster nu een baggy pak draagt of in een vest met bijpassende hotpants van Miu Miu verschijnt. Dinsdagavond maakte de acteur wederom een stijlvolle verschijning op een evenement in Londen, ter ere van de finale van het zesde seizoen van The Crown. Corrin speelde prinses Diana in het vierde seizoen van de populaire Netflix-serie en is dus geen onbekende in de show, maar de ster trok alle registers open voor deze nieuwe look. Zo droeg Emma Corrin een smoking zonder broek, maar dan geheel op eigen wijze.

Emma Corrin in smoking zonder broek

Voor de gelegenheid werd Emma Corrin gestyled door celebritystylist Harry Lambert. De acteur droeg een custom, op een smoking geïnspireerde statementlook van Miu Miu die in het teken staat van verfijning. De look is geïnspireerd op een wit mantelpak dat prinses Diana ooit droeg in Italië in 1985. Het ensemble bestaat uit een crispy wit smokingjasje met dubbele rijen knopen, gecombineerd met een klassiek wit overhemd en een strikje. Aan de onderkant zag de acteur in Londen echter af van een broek; de ster koos voor een lichte rok die tot op de grond reikt en volledig transparant is. Om de rok te accentueren, droeg Corrin ook een paar transparante handschoenen en zwarte, stevige, lakleren plateaulaarzen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Gezien het feit dat de no pants-trend Hollywood overneemt (zelfs tot ver in het najaar!), is het geen verrassing dat de acteur, die tevens al lange tijd fan is, nog steeds de trend omarmt. Het nemen van gedurfde moderisico’s maakt tenslotte deel uit van Corrins aanpak voor de rode loper. En trouwens, wie heeft er een broek nodig als je er zo goed uitziet?

Emma Corrin in een smoking zonder broek bij de finale van The Crown
©Getty Images
Prinses Diana in een wit mantelpak
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.