emma-stones-nieuwe-loafers-zijn-trending-tijdens-fashion-week-284613
©Getty Images

Vorig jaar beleefden loafers een momentum, ondersteund door it-girls als Hailey Bieber en Kendall Jenner – al spotten we ze ook veelvuldig op de Gucci- en Miu Miu-catwalks tijdens de modeweken in Milaan en Parijs. Loafers zijn nog steeds groot in 2024, maar nu zijn ze… rood. Een pop of red (een rode trui hier, een rode tas daar) was een soort streetstyle-thema in 2023, die wordt doorgetrokken naar 2024: een rode loafer blijkt een uitstekende manier om een vleugje kleur aan een look toe te voegen. En niemand minder dan Emma Stone is aan boord van de ontluikende schoenentrend, zo bewijst haar nieuwste outfit.

Rode loafers

Voor een optreden in The Late Show met Stephen Colbert in New York, combineerde de ster van de nieuwe film Poor Things haar kersenrode loafers – van het favoriete luxemerk van elke beroemdheid: The Row – met een strakke, marineblauwe pantalon. Stone maakte de look af met een simpele beige trui met ronde hals en een delicate gouden ketting. Emma’s modeformule is eenvoudig: haar outfit is ingetogen en tijdloos, maar krijgt een moderne twist door een vleugje kleur in de vorm van rode loafers.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Rode loafer trend tijdens fashion week
©Getty Images

Ook de modewereld omarmt de rode loafer, maar sommige streetstyle-sterren kiezen – in tegenstelling tot Emma Stone – voor een maximalistische stijl. Zo combineren sommigen hun kleurrijke loafers met gedurfde ruiten en kleurrijke prints, en hanteren ze een more is more-modefilosofie. Dat bewijst dat rode loafers veelzijdig genoeg zijn om dit voorjaar in te investeren.

Rode loafer trend
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.