gabriela-hearst-verlaat-modehuis-chloe-260835
©Spotlight

De geruchten die eerder de ronde deden, zijn nu bevestigd: Gabriela Hearst verlaat modehuis Chloé na een korte maar desalniettemin betekenisvolle periode als creative director, zo bevestigen WWD en Business of Fashion. De ontwerpster, bekend om haar duurzame en ethisch verantwoorde ontwerpbenadering, kondigt haar vertrek aan na minder dan drie jaar bij het Franse modehuis. Hearst toont haar laatste collectie voor Chloé op 28 september tijdens Paris Fashion Week.

Gabriela Hearst weg bij Chloé

Hearst, een in Uruguay geboren ontwerpster, trad in december 2020 aan als creative director van Chloé. Haar benoeming werd met veel enthousiasme ontvangen, aangezien ze bekendstaat om haar expertise op het gebied van duurzaamheid en haar stijl waarin traditionele en moderne elementen samenkomen. Tijdens haar termijn bij het modehuis slaagde Hearst er dan ook in om haar stempel op het merk te drukken. Onder haar leiding werkte Chloé met duurzamere materialen, werd de werkwijze transparanter en werd het merk zelfs een B-corp in 2021.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

“Gabriela heeft met veel energie en een dynamische creatieve visie haar rol bij Chloé vervuld”, zo stelt CEO van Chloé Riccardo Bellini in een verklaring. “Ze heeft bijgedragen aan een periode van aanzienlijke vooruitgang voor het bedrijf. Ook heeft ze een krachtig nieuw hoofdstuk geschreven in het verhaal van ons modehuis. Ik kijk uit naar de presentatie van de SS24-collectie als het hoogtepunt van haar Chloé-reis. Het zal een feest van vreugde en creativiteit zijn. Ik wens haar veel succes en geluk terwijl ze zich richt op haar volgende creatieve onderneming.”

Dankbaar

Hearst stelde in een verklaring dat ze dankbaar is voor de afgelopen jaren bij Chloé. “Ik ben dankbaar dat ik deel heb mogen uitmaken van een ongelooflijk team dat de sterke fundamenten legde voor een doelgerichte toekomst van de modewereld. Ik ben zo trots op de positieve verandering die we gezamenlijk hebben bereikt in de ontwikkeling van een bedrijfs- en ontwerpperspectief dat mens en milieu op de eerste plaats zet.” Onder een persoonlijk Instagrambericht laat Hearst weten: ‘Ontzettend bedankt Chloé. We hebben nog steeds werk te doen waar we straks trots op kunnen zijn, nog één laatste keer in september.’

Ondanks haar vertrek bij Chloé zal Gabriela Hearst aan het roer blijven staan van haar eigen, gelijknamige modelabel dat werd opgericht in 2015. Daarnaast werd eerder bekend gemaakt dat Hearst onder Chloé samenwerkt met het recentelijk gelanceerde modelabel van Angelina Jolie genaamd Atelier Jolie, een merk dat net zoals Hearsts merk duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Het is nog niet bekendgemaakt wie de nieuwe opvolger wordt van Hearst bij Chloé.