franse-stijliconen-isabelle-huppert-en-ines-de-la-fressange-zijn-de-sterren-van-de-balenciaga-coutureshow-260771
©Spotlight

Couture Fashion Week is sinds maandag in volle gang. Op woensdag was het de beurt aan Balenciaga om de herfst/winter 2023-couturecollectie te tonen, gepresenteerd in een historische Franse salon. Uiteraard was er – zoals altijd – een star-studded front row. Maar deze keer waren alle ogen toch echt gericht op de modellen, en dan twee in het bijzonder: het iconische topmodel uit de jaren tachtig en negentig Ines de la Fressange, en de gerenommeerde actrice Isabelle Huppert – twee Franse stijliconen.

Balenciaga-coutureshow

Twee jaar geleden keerde Balenciaga terug op de haute couturekalender na een onderbreking van meer dan een halve eeuw, met creative director Demna Gvasalia aan het roer. De Georgische ontwerper staat bekend om zijn radicale ontwerpen en presenteerde woensdag een collectie die blijk gaf van opmerkelijk vakmanschap en creativiteit, belichaamd door een vijfsterrencast.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Onder de topmodellen bevonden zich Edie Campbell, Liu Wen, Natasha Poly, Małgosia Bela, Iselin Steiro en de Nederlandse Saskia de Brauw. Maar ook Mariacarla Boscono, Amber Valletta, Vittoria Ceretti en Eva Herzigova maakte een verschijning. Net als Danielle Slavik, een van Cristóbal Balenciaga’s allereerste muzen. Iconischer wordt het niet. Of toch wel? Naast deze noemenswaardige modellencast trokken nog twee gezichten de aandacht: Frans topmodel Ines de la Fressange en actrice Isabelle Huppert.

Ines de la Fressange en Isabelle Huppert

Een paar dagen eerder verraste Ines de la Fressange iedereen nog toen ze op de catwalk verscheen tijdens de eerste coutureshow van de Franse ontwerper Charles de Vilmorin, gehuld in een peplumjasje en zwarte midirok. Voor Balenciaga verscheen het model in een grijs pak met ronde schouders en gedramatiseerde volumes. Haar look werd afgemaakt met dramatische, lange avondhandschoenen en grafische hakken.

Isabelle Huppert verscheen onlangs in verschillende Balenciaga-ontwerpen van Demna Gvasalia, met het filmfestival van Cannes in 2022 en 2023 als hoogtepunten. Maar deze week droeg ze dus niet enkel off-runway Balenciaga; de actrice liep mee in de coutureshow, gehuld in een enorme zwarte baljurk met glinsterende details.