vaarwel-versleten-rugzak-de-luxe-mannentas-is-hier-eindelijk-287813
©Getty Images

Eerder deze week probeerde Harry Styles incognito te gaan in Parijs, maar ondanks dat hij een zwarte capuchon, een baseballpet en een wollen jas droeg, duurde het niet lang voordat de paparazzi hem vond. Waar het vervolgens vooral over ging? Zijn tas. Styles werd gespot met de luxe leren Margaux tas van The Row, die 4760,00 euro kost. De tas is hard op weg een ware it-bag onder beroemdheden te worden. Onlangs werd-ie ook gedragen door sterren als Kendall Jenner en Jennifer Lawrence.

Sporttas deluxe

Beroemde mannen – van atleten tot rappers – betreden allemaal het tijdperk van de luxe mannentas. We zien extreem chique totes en duffels voorbijkomen, variërend van grote Bottega’s tot nog grotere Birkins. Tijdens de Super Bowl deze maand maakten verschillende NFL-sterren hun entree in het Allegiant Stadium in Las Vegas met enorme (en peperdure) tassen.

Travis Kelce kwam binnen in een custom Amiri-look, compleet met fonkelende tas. Zijn teamgenoot, Jerick “Jet” McKinnon, droeg een grote Bottega-tote. En San Francisco 49ers-speler Christian McCaffrey ging viraal vanwege zijn oversized Birkin-tas, compleet met ritsen en zakken, een stijl die meer dan 64.000 euro kan kosten op tweedehands websites. Met andere woorden: dit waren geen doorsnee sporttassen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Weg met die oude versleten rugzak

Mannen hebben een slechte reputatie als het gaat om eenvoudige tassen (alsjeblieft geen versleten aktetas of gammele rugzakken meer). Maar nu steeds meer mannen in Hollywood en daarbuiten experimenteren met hun stijl, lijkt het erop dat hun benadering van accessoires ook een hoger niveau heeft bereikt. Een van mijn favoriete stijlmomenten van de laatste tijd was toen A$AP Rocky op pad ging met een babyroze Bottega Veneta- tas. De tas is uitgesproken vrouwelijk, maar gedragen door een man lijkt-ie nog veel cooler. Hij stylede de tas nonchalant met een baggy jeans en een blazer.

Wat zegt deze behoefte om een luxe mannentas te dragen over de huidige tijd? Ten eerste betekent het dat zelfexpressie in de mode vrijer wordt. We noemen mannentassen niet langer dingen als murses (man + purse = murse). Het weerspiegelt ook een grotere modeverschuiving waarbij mannen bereid zijn om te investeren in duurdere en verfijndere stukken. Denk de quiet luxury-trend, die de nadruk legt op kwaliteit boven kwantiteit. (Hoewel er weinig subtiels is aan sterren als Travis Scott en zijn enorme collectie XXL Birkins).

Luxe mannentas dé investering van nu 

Goed om te zien dat mannen hun zakelijke aktetassen of rugzakken (die ze al sinds hun studie hebben) achter zich laten en stijlvoller voor de dag komen. En mannen, je hoeft je niet uit te sloven met een dure designertas – het gaat er meer om dat je de sfeer en het gevoel uitstraalt waar je naar op zoek bent. Ga op zoek naar je eigen stijl, of het nu een handtas of een cross-body is zoals Jacob Elordi ze het liefst draagt. Een luxe mannentas is dé investering om er stijlvol bij te lopen.

 

Travis Scott met een grote tas van Hermes.
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.