in-de-spotlight-jacob-elordi-steekt-zijn-liefde-voor-dit-accessoire-niet-onder-stoelen-of-banken-250647
©Getty Images

In de rubriek ‘Man/v/x in de spotlight’ tonen we stijlinspiratie van onze favoriete (mannelijke/x/v) stijliconen. Mensen die het lef hebben om buiten de gebaande modepaden te treden. Wat dragen ze? En hoe doe jij die stijl na? Deze week handtassen, frisse fits en excentrieke accessoires: de stijl van acteur Jacob Elordi.

De stijl van Jacob Elordi

De Australische acteur Jacob Elordi is officieel een van de hartenbrekers van generatie Z. Je kent hem waarschijnlijk als de schurkachtige, problematische maar toch buitengewoon knappe Nate Jacobs in de HBO-serie Euphoria. Nu is de acteur naar Hollywood gepromoveerd en speelt hij in de nieuwe trillers Saltburn en The Sweet East. Daarnaast speelt hij de rol van Elvis Presley in de nieuwe biopic Priscilla. Naast zijn ontluikende acteercarrière weten toegewijde fans dat hij een zwak heeft voor luxueuze it-tassen. Zodra je Pinterest opent en zijn naam intypt, komt de ene na de andere vette streetstylelook voorbij – mét bijpassende crossbodytas.

Het leuke aan de stijl van Jacob is dat hij niet bang is om een extravagant detail toe te voegen aan zijn outfit. Hij draagt vaak nette chino’s, maar dan in een oversized fit. Of hij voegt een sjaaltje toe aan een simpele outfit om naar de supermarkt te gaan. Zijn unieke stijl zit hem in de kleinste details; Elordi weet als geen ander hoe je een simpele outfit verfrissend maakt met een simpele touch.

Drie luik van stijlmomenten van jacob elordi
©Getty Images

Een zwak voor tassen

Wat misschien wel het meest opvalt aan de stijl van Elordi, is zijn collectie crossbodytassen, inclusief exemplaren van modehuizen als Fendi, Burberry en Bottega Veneta. Zijn keuze voor de handtas als go to-item is bijzonder te noemen, omdat een tas vaak nog wordt gezien als een vrouwelijke accessoire. Gelukkig wordt dit steeds “normaler”. En dat is ook logisch: mannen moeten ook gewoon hun spullen vervoeren, dus waarom niet in een stijlvolle it-bag?

Elordi maakt waarschijnlijk deze keuze omdat hij in het bezit is van gewilde analoge camera’s – waaronder modellen van Leica, Contax en Hasselblad – waardoor hij wellicht een tas nodig heeft om zijn apparatuur in te vervoeren. Of zou het puur om het modestatement gaan? Hoe dan ook, het staat hem goed.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Zo kopieer je zijn stijl

De stijl van Jacob Elordi kan worden omschreven als casual met een unieke twist, die hij vaak creëert door een handtas toe te voegen. Het liefst een die je over je torso kan dragen (crossbody), zoals deze drie exemplaren.

Crossbodytas van Bottega Veneta

benetton handtas
©De Bijenkorf

Groene crossbodytas met logo van Benetton, € 41,97

Handtas van Mango

mango handtas
©Mango

Schoudertas met logoprint van Mango, € 22,99

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.