gisele-bundchens-zomeroutfit-is-de-belichaming-van-rich-mom-energy-250357
©MEGA/Getty Images

Afgelopen weekend werd supermodel Gisele Bündchen gespot op het strand in Miami. Het model vergezelde vrienden tijdens het Longines World Class Championship Tour-evenement. Deze activiteit past perfect bij de nieuwe favoriete esthetiek van sociale media: rich mom-stijl. Natuurlijk had Gisele Bündchen precies de juiste zomeroutfit.

De zomeroutfit van Gisele Bündchen

Witte spijkerbroeken zijn misschien wel het ultieme symbool van rich mom energy, omdat ze duiden op een drager die zich geen zorgen maakt over de praktische overwegingen die typisch zijn voor het moederschap, zoals ketchupvlekken. Het supermodel ging helemaal voor wit en droeg haar cropped, getailleerde witte spijkerbroek met een al even wit linnen overhemd. Ze maakte de outfit af met alle rich mom-essentials: gouden sieraden, een suède handtas, leren espadrilles, en natuurlijk een nonchalant geföhnd kapsel.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

‘Rich mom energy’

De meest gebruikte uitdrukking van 2023 is ‘stille luxe’. Deze term werd populair nadat het laatste seizoen van Succession en Gwyneth Paltrows rechtszaalgarderobe eindeloze online discussies op gang brachten over deze specifieke kledingstijl. Rich mom energy werd op dezelfde manier geïnspireerd door de levensstijl (en mode)keuzes van de superrijken. Het is een uitbreiding van de ‘stille luxe’-trend en duidt ook op ingetogen kledingstukken. Denk aan neutrale tinten, eenvoudige snitten, geen logo’s, maar niettemin ultra-luxueus en enorm duur.

De term is ontstaan op TikTok toen Christina Najjar begon met het delen van ‘rich mom starter pack’-video’s met haar volgers. “Een rijke moeder zijn – het is een levensstijl”, legde ze eerder uit in een interview. “Het is een houding. Je kunt een rijke moeder zijn, wie je ook bent. Het is eigenlijk meer een houding van goed leven, veel gedaan krijgen en er plezier in hebben.”

We kunnen niets bedenken dat deze houding meer belichaamt dan helemaal in het wit te dragen om een exclusief paardensportevenement op South Beach bij te wonen.

Gisele Bündchen in Miami
©MEGA/Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.